marți, 31 ianuarie 2012

România – Portugalia se va juca la Bucureşti

Naţionala de rugby a României debutează în această sâmbătă în returul Cupei Europene a Naţiunilor într-un meci împotriva Portugaliei. Programată iniţial la Piatra Neamţ, partida a fost mutată la Bucureşti din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. La Piatra Neamţ temperatura ajunge şi la minus 20 de grade Celsius, iar acest lucru face imposibilă dezăpezirea şi asigurarea unor condiţii normale de joc.


Astfel, sâmbătă, de la ora 14:00 (în direct pe GSP TV), pe Stadionul "Arcul de Triumf", "stejarii" vor disputa primul meci al anului 2012.

Meciul dintre Ucraina şi Georgia, programat în acest week-end la Dnepopetrovsk, a fost amânat din cauza condiţiilor meteorologice. Meciul dintre Rusia şi Spania va avea loc pe 19 mai, amânarea survenind din acelaşi motiv.

Lotul Portugaliei pentru meciul cu Romania

Lusitanii au anuntat lotul cu care vor ataca primul joc din cadrul returului Cupei Europei pe Natiuni.

Portugalia se bazeaza pe jucatori cum ar fi talonerul Mike Tadjer, de la Massy, din Franta, David dos Reis, linia a doua de la Nimes, Julien Bardy, linia a treia de la Clermont, din Top 14, Severino, linia a treia legitimat in Spania, sau jucatorii de trei sferturi Pedro Leal, de la Nice ori Yannick Ricardo, de la Castanet.

Lipseste uvertura Joseph Gardener, cel care in partida tur a marcat noua puncte in victoria cu 24-17, impotriva Stejarilor. Nu va face deplasarea la Bucuresti nici Pedro Silva, cel care deschisese scorul la Lisabona anul trecut, printr-un eseu.

Pe de alta parte, meciul dintre Ucraina si Georgia, programat in acest week-end la Dnepopetrovsk, a fost amanat din cauza conditiilor meteorologice. Meciul dintre Rusia si Spania va avea loc pe 19 mai, amanarea survenind din acelasi motiv.

Lotul Portugaliei pentru jocul de sambata este urmatorul:

Pilieri
Michael Dias (CDUL)
José Leal Da Costa (AGRONOMIA)
Joao Junior (CDUL)
Jorge Segurado (DIREITO)
João Mateus (ACADÉMICA)
Francisco Domingues (AGRONOMIA)
Bruno Rocha (TÉCNICO)

Taloneri
Duarte Foro (CDUL)
Vasco Marques (CDUP)
Mike Tadjer (MASSY-FR.)

Linia a doua
Rui D’Orey (DIREITO)
Gonçalo Uva (DIREITO)
Duarte Gil (CDUL)
David Dos Reis (NIMES-FR.)

Linia a treia
Joao Paiva (AGRONOMIA)
Vasco Uva (DIREITO)
Luis Sousa (DIREITO)
Salvador Vassalo (CASCAIS)
Julien Bardy (CLERMONT – FR.)
Juan Severino (SANTBOIANA – SP.)

Mijlocasi la gramada
Francisco Pinto Magalhães (CDUL)
Pedro Leal (NICE – FR.)

Mijlocasi la deschidere
Pedro Cabral (CDUL)
Yannick Ricardo (CASTANET –FR.)
Nuno Penha E Costa (CDUL)

Centri
Carl Murray (CDUL)
Bernardo Silveira (CDUL)
Frederico Oliveira (CDUL)

Aripi si fundasi
Aderito Esteves (DIREITO)
Goncalo Foro (CDUL)
José Lima (AGRONOMIA)
António Aguilar (DIREITO)

Ionut Florea – cel mai bun jucator de Rugby 7 in 2011

Pentru jucatorul echipei CSM Bucuresti, Ionut Florea, anul 2011 a fost unul plin de impliniri profesionale. Acesta a ocupat un loc pe podiumul celor mai buni marcatori ai SuperLigii cu 111 puncte, a condus echipa nationala de rugby in 7 si a fost numit cel mai bun jucator al acestui sport. Ionut Florea ne povesteste despre pasiunea sa.

super-liga.ro: Ai fost numit cel mai bun jucator de rugby in 7 in anul 2011. Te asteptai la asta?
Ionut Florea: Nici macar nu ma asteptam sa fiu nominalizat, cu atat mai putin sa castig. Totusi, dupa ce am castigat, a fost extraordinar.

super-liga.ro: Anul acesta ai fost si al treilea cel mai bun marcator din campionatul Romaniei. Care titlu conteaza mai mult?
Ionut Florea: Conteaza foarte mult ambele. Pentru mine orice realizare, oricat de mica e, atunci cand stiu ca am muncit mult sa o obtin, conteaza foarte mult.

super-liga.ro: Cat de mult a contat faptul ca votul a fost acordat atat de fanii sportului cat si de reprezentanti FRR?
Ionut Florea: A contat si conteaza foarte mult. Cu aceasta ocazie as vrea sa multumesc tuturor. Asta inseamna ca sunt apreciat si nu ma face decat sa muncesc si mai mult anul acesta.

super-liga.ro: Joci si Rugby 15 si Rugby 7. Care iti place mai mult ?
Ionut Florea: La baza e acelasi lucru, adica: RUGBY. Insa fiecare are farmecul lui si nu pot spune ca imi place o disciplina mai mult.

super-liga.ro: Rugby-ul in 7 a devenit sport olimpic, iar Romania joaca pentru calificare. Crezi ca avem o echipa suficient de puternica incat sa reusim calificarea?
Ionut Florea: Deocamdata avem o echipa foarte tanara si in formare. Olimpiada la care rugby-ul ‘va reveni’ e abia peste 4 ani, avem timp sa ne perfectionam. Cu multa munca si sustinere orice este posibil.

Super-liga.ro: La CSM Bucuresti joci mijlocas la deschidere, centru si fundas. Care e postul tau favorit?
Ionut Florea: Pentru mine conteaza sa joc, sa fiu in teren. E decizia antrenorului cum sunt pus in angrenajul echipei. Important e sa dau maxim oriunde as fi pe teren. Cu toate astea, trebuie sa recunosc ca postul favorit e cel de fundas.

Super-liga.ro: Ce ganduri ai pentru noul sezon de SuperLiga?
Ionut Florea: Principalul gand e sa progresez, atat personal cat si cu echipa, sa urc in clasamentul marcatorilor si sa am o prestatie mult mai buna fata de anul precedent.

Ionut Florea – CSM Bucuresti
1. Data si locul nasterii: 06.09.1988, Galati
2. Prima data cand ai intrat in contact cu rugby-ul: 2003
3. De ce ai ales acest sport: Este cel mai puternic ‘drog’… Dupa ce il incerci nu te mai poti lasa
4. Primul club la care ai jucat: CTTV Dunarea Galati
5. Primul antrenor: Secuianu Viorel
6. Prima convocare la nationala de juniori/seniori: RWC U 19 Dubai- juniori, IRB Nations Cup 2010 impotriva Italiei – seniori
7. Pe ce posturi evoluezi: Mijlocas la deschidere, Centru, Fundas
8. Alte sporturi preferate: Imi place orice fel de sport, fiecare are farmecul lui.
9. Pasiuni: Istoria si calatoriile.
10. Unde te vezi peste 5 ani: Intr-un campionat mai puternic decat cel al Romaniei.

duminică, 29 ianuarie 2012

Stejarii pregatesc returul CEN

Stejarii se reunesc duminica pentru meciul cu Portugalia din Cupa Europeana a Natiunilor.

Stafful tehnic a convocat pentru partida cu Portugalia si cea cu Ucraina un numar de 34 de jucatori, 18 inaintasi si 16 jucatori de treisferturi.

Ion Paulica nu a putut veni la nationala din motive personale, astfel ca locul sau a fost luat de Nicolae Nere de la Steaua.

Silviu Florea si-a manifestat intentia de a se retrage de la nationala si a fost inlocuit cu Andrei Ursache de la Baia Mare, stabilindu-se astfel o premiera in ultimii ani ai rugbyului romanesc – doi frati avand posibilitatea sa joace in acelasi timp pentru Romania.

Flankerul Ovidiu Tonita a fost retinut de unele probleme la echipa sa club. Dinamovistul Cosmin Ratiu va suplini absenta acestuia.

Componentii lotului national se vor pregati in aceasta saptamana la Izvorani.

Gramada: Ursache Andrei (Baia Mare), Lazar Mihaita (Aix en Provence), Nere Nicolae (Steaua), Tamba Petru (Dinamo), Badalicescu Vlad (Dinamo), Dobre Flavius (Dinamo), Tincu Marius (Perpignan), Radoi Andrei (Baia Mare), Petre Cristian (St. Ettienne), Popirlan Valentin (CSM Bucuresti), Ursache Valentin (Aix en Provance), Coste Alin (Bourg en Bresse), Macovei Mihai (Baia Mare), Ianus Daniel (Steaua), Lucaci Viorel (Steaua), Carpo Daniel (Timisoara), Ratiu Cosmin (Dinamo), Gorcioaia Andrei (Castelsarrasin)

Treisferturi: Surugiu Florin (CSM Bucuresti), Calafeteanu Valentin (Timisoara), Diaconescu Grigoras (Steaua), Dumbrava Dan (Steaua), Gal Csaba (Baia Mare), Gheara Constantin (Constanta), Dinis Cristian (Baia Mare), Nicolae Catalin (Dinamo), Ciuntu Stefan (Baia Mare), Lemnaru Madalin (Timisoara), Apostol Adrian (Constanta), Catuna George (Baia Mare), Dumitras Iulian (Lourdes), Vlaicu Florin (Steaua Bucuresti), Manole Dorin (Ortez), Niacsu Ionut (Baia Mare)

Statistici SuperLiga CEC Bank 2011

La mai putin de doua luni pana la inceputul editiei din 2012 a SuperLigii, toate echipele au inceput antrenamentele si si-au setat obiectivele pentru anul acesta. Prima editie in noul format a avut rezultate remarcabile, iar echipele au de munca pentru a le depasi.

Cele mai multe puncte marcate le-a avut echipa CSM Baia Mare, 647, iar la ea activeaza si al doilea cel mai bun marcator al sezonului, Ionut Dimofte care singur, a adus echipei 157 de puncte. Baimarenii au reusit 91 de incercari, 24 de lovituri de pedeapsa, 58 de transformari si doua drop-goluri. Pentru al treilea an consecutiv, Baia Mare a luat acasa titlul de campioana.

Pe locul al doilea se afla RCM Timisoara, echipa cu cel mai bun marcator al competiei a reusit sa stranga 557 de puncte, dintre care 196 inscrise de Vali Calafeteanu. Timisorenii au marcat 73 de eseuri, 29 de lovituri de pedeapsa si 51 de transformari. Acestia s-au clasat pe locul al treilea in clasamentul SuperLigii 2011 si tintesc spre titlu in 2012.

Dupa numarul de puncte marcate, pe locul al treilea se afla RCJ Farul Constanta, acestia reusind sa marcheze 539 de puncte in sezonul trecut. Cel mai bun marcator al constantenilor este Lazar Filip, acesta a reusit sa marcheze 78 de puncte. La finalul competitiei, echipa se poate mandri cu 74 de incercari reusite, 22 de lovituri de pedeapsa, 3 drop-goluri si 43 de transformari. RCJ Farul Constanta s-a clasat pe locul patru in clasamentul SuperLigii CEC Bank 2011.

CSA Steaua Bucuresti ocupa locul al patrulea cu 469 de puncte marcate sezonul trecut. Stelistii au reusit 61 de incercari, 31 de lovituri de pedeapsa, 3 drop goluri si 43 de transformari. Acestia au pierdut pentru a treia oara finala impotriva celor de la CSM Baia Mare.

Dinamovistii se claseaza pe locul cinci cu 444 de puncte marcate, 59 de incercari, 28 de lovituri de pedeapsa, un drop gol si 31 de transformari reusite. Tot locul cinci l-au ocupat si in clasamentul competitiei, dupa ce au castigat impotriva celor de la CSM Bucuresti.

Ocupanta locului sase in clasamentul punctelor marcate este CSM Bucuresti, reusind sa adune 331 de puncte. Bucurestenii au marcat 39 de eseuri si au reusit 29 de lovituri de pedeapsa, un drop gol si 23 de transformari. Cel mai bun marcator al lor este mijlocasul la deschidere Ionut Florea care a adus echipei sale 111 puncte, clasandu-se astfel pe locul trei in topul marcatorilor.

Sezonul trecut U Cluj a adunat 221 de puncte, 23 de incercari reusite, 24 de lovituri de pedeapsa si 17 transformari. Cel mai bun marcator este Cristian Sauan cu 73 de puncte.

SuperLiga 2012 incepe pe 24 martie.

vineri, 27 ianuarie 2012

Antrenorii din SuperLiga se vor scoli la cluburi tari din Europa

In incercarea de a ridica nivelul cunostintelor teoretice si practice ale antrenorilor din SuperLiga CEC Bank, FRR a decis ca in acest an sa intermedieze schimburi de experienta pentru antrenorii romani angrenati in competitia interna.

Astfel, in intervalul 28 ianuarie – 05 ianuarie, sase antrenori ce activeaza la cluburile din SuperLiga se vor deplasa si vor petrece 7-8 zile alaturi de staffurile tehnice ale unor echipe de top din Irlanda, Franta si Anglia.

La Leicester Tigers, in Anglia, vor merge Vasile Lucaci (Baia Mare) si Stefan Demci (Dinamo), la Begles Bordeux (Franta) vor merge Cristian Branescu (Farul Constanta) si Ovidiu Carcei (CSM Bucuresti), urmand ca la Leinster (Irlanda) sa se deplasaze Cosmin Cioriciu (Timisoara) si Costica Florea (Steaua).

“In aceasta perioada tehnicienii romani vor observa antrenamentele primelor echipe ale cluburilor, vor avea discutii cu managerii si antrenorii si vor putea viziona meciuri din campionat sau ale echipelor academiilor. La intoarcerea lor, antrenorii isi vor impartasi unii altora din aceasta experienta si suntem convinsi ca vor incerca sa implementeze in cluburile unde isi desfasoara activitatea cat mai multe dintre actiunile si activitatile vizionate. De asemenea, antrenorii ce vor trai aceasta experienta, vor avea datoria ca in decursul anului 2012 sa activeze la o sectie de juniori a unui alt club decat cel la care activeaza, stimuland astfel schimbul dintre cluburile de SuperLiga si cluburile de juniori, care sunt principalele furnizoare de viitori jucatori. Dupa implementarea acestor actiuni vom analiza beneficiile aduse si vom incerca perpetuarea acestor evenimente”, a declarat Antrenorul Federal Daniel Mitrea pentru www.super-liga.ro

Six Nations incepe in 4 februarie

Cea mai veche competitie rugbystica europeana intertari, Turneul celor 6 Natiuni, bifeaza in 2012 editia cu numarul 116.

Turneul are o istorie extraordinara, primele infruntari sub acest brand fiind notate in 1883. De-a lungul timpului, numai in 14 cazuri intrecerea anuala care recompenseaza castigatoarea cu titlul de campioana europeana, nu s-a putut disputa. Anii in care turneul emisferei nordice a lipsit de pe firmament au fost 1896, 1897, 1915-1920 (anii primului razboi mondial), 1940-1946 (anii celui de-al doilea razboi mondial) si 1972.

Prima denumire a turneului a fost Home Nations, schimbata in 1909 in Five Nations. Din 1932 pana in 1939 se revine la formula Home Nations, dupa care, incepand cu 1947, turneul cunoaste epoca deplinei maturitati sub denumirea de Five Nations. Din 2000, Angliei, Frantei, Irlandei, Scotiei si Tarii Galilor li se alatura si Italia, ajungandu-se la formula actuala, Six Nations.

Cea mai galonata echipa este Anglia, cu 26 de titluri castigate. De cand a aparut si Italia in ecuatie, Franta a fost cea mai tare, cu cinci cunune de lauri, urmata de Anglia, cu patru succese. Tara Galilor a castigat de doua ori, iar Irlanda odata, in formatul cu sase echipe.

Actuala detinatoare a titlului este Anglia, care conduce si in clasamentul Grand Slam-urilor (turneu incheiat doar cu victorii), cu 12 reusite. Galezii au 10 Grand slam-uri in palmares, iar francezii noua.

Cristian Stoica, in tricoul Italiei, este singurul roman care a evoluat vreodata in meciuri de la Six Nations.

Prima etapa din acest an a turneului este programata la 4 februarie, atunci cand avem urmatorul program:
Franta – Italia
Scotia – Anglia
Irlanda – Tara Galilor

Ultima runda este programata in 17 martie. In acest an, turneul poarta numele RBS 6 Nations, fiind sponsorizat de Royal Bank of Scotland. Meciurile vor fi transmise in Romania de DOLCE Sport.

miercuri, 25 ianuarie 2012

Finala Cupei se va disputa de Ziua Naţională a României, la Baia Mare!

Federaţia Română de Rugby a anunţat, astăzi, că finala Cupei României din 2012 va avea loc la Baia Mare, chiar de Ziua Naţională a României, pe 1 Decembrie.

Competiţia va debuta pe 1 septembrie, cu etapa de calificare, în care vor intra echipele din Divizia A şi Divizia Naţională de seniori. Cele opt cîştigătoare din această fază se vor califica în primul tur, în care vor lua startul şi formaţiile din Superligă. Primul tur este programat în 10 noiembrie, pe terenul echipelor mai slab cotate.

Sferturile de finală vor avea loc în 17 noiembrie, semifinalele în 24 noiembrie, acestea urmînd a fi stabilite prin tragere la sorţi

Chester Williams vrea să facă performanţă la Timişoara

Chester Williams va sta pe banca celor de la RCM Timişoara şi spune că îşi doreşte să realizeze eventul, la fel cum a reuşit şi cu Dinamo în 2008. Tehnicianul este celebru după titlul mondial cucerit în 1995 cu Africa de Sud, dar şi după apariţia peliculei "Invictus"

Chester Williams este noul antrenor al formaţiei timişorene de rugby RCM. Membru marcant al echipei sud-africane care a cucerit titlul de campioană în 1995, Williams a fost un personaj important şi în filmul "Invictus", care a avut un succes uriaş. Fosta aripă a Africii de Sud, Chester Williams, care a strîns 27 de prezenţe pentru "naţionala" ţării sale, pare decis să intre în istoria rugbyului românesc după performanţele de la Dinamo. "Îmi doresc să realizez lucruri frumoase alături de băieţii de la Timişoara, mai ales că împreună cu unii dintre ei am mai lucrat. Am făcut deja un prim antrenament şi se vede că jucătorii au stat cam departe de rugby în ultima perioadă", a spus rîzînd noul antrenor al celor de la RCM.

Tehnicianul de culoare a avut deja un prim mesaj pentru elevii săi şi nu a părut deloc impresionat de noroiul pe care l-a găsit pe terenul din Timişoara. "Cred că Burcea şi Calafeteanu le-au povestit deja colegilor despre mine. Eu pot să fiu foarte strict, dar dacă sînt respectat voi oferi foarte mult respect în schimb", a spus Chester Williams. Acesta a primit o ofertă de 3 ani, dar antrenorul a explicat de ce a venit cu o contraofertă. "Eu prefer să semnăm pe un singur an, iar apoi, în funcţie de rezultate, putem discuta şi despre prelungire. Sper să rămîn cel puţin doi ani la RCM Timişoara", a concluzionat Williams.

În cărţi pentru "naţională"
Chester Williams a fost foarte aproape în două rînduri să conducă Africa de Sud şi în calitate de antrenor. Prima dată, în 2004, a pierdut lupta în faţa lui Jake White, iar patru ani mai tîrziu Peter de Villiers i-a luat faţa pentru un mandat pe banca sud-africanilor. Williams a condus de pe bancă "naţionale" ca Tunisia şi Uganda.

"Vreau să învăţ limba"
Antrenorul timişorenilor are un prim obiectiv după semnarea contractului. "Vreau să învăţ cît mai multe despre oraş şi sper ca oamenii cu care colaborăm de la Universitate să mă ajute cu nişte cursuri de română, ca să mă înţeleg mai uşor cu jucătorii. Vreau să cîştig campionatul, dar în primul rînd vreau să mă asigur că jucătorii ştiu ce vreau de la ei", a concluzionat Williams.

7 ani a jucat la "naţională Chester Williams

70 de puncte a înscris Williams pentru Africa de Sud în toată cariera.

duminică, 22 ianuarie 2012

Universitatea Cluj ramane in SuperLiga Cec Bank

Universitatea Cluj va juca şi sezonul viitor în Superligă, deşi a retrogradat, studenţii primind o invitaţie din partea FR Rugby, ca urmare a problemelor financiare ale altor echipe.

"Echipa a primit invitaţia, în urma şedinţei de miercuri a Biroului Federal al Federaţiei Române de Rugby", a anunţat, CS Universitatea, potrivit mediafax, evenimentul fiind comentat de noul antrenor al ardelenilor, Neculai Nichitean: "Am acceptat să rămînem în Superligă, chiar dacă momentan, echipa nu prezintă un lot de acest nivel. Obiectivul pe termen scurt este de a juca un rugby frumos şi de a rămîne în Superligă, iar pe termen mediu, de a ajunge să fim printre primele patru echipe din ţară. Sper ca în următoarele două luni să putem să ne reorganizăm cu alţi jucători împrumutaţi de la alte echipe şi să putem face faţă campionatului”.

Clujenii au anunţat şi noua conducere a echipei, formată din fostul baschetbalist al Universităţii, Traian Scridon, în prezent şef al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului Inimii, care va fi secondat de vicepreşedinţii Valtăr Marcu şi Mihai Munteanu.

Lotul echipei ardelene include în prezent 30 de jucători, dintre care zece au vîrste de 19-20 de ani. Trei dintre rugbiştii clujeni - Mihai Cozma, Nicolae Barbu şi Sergiu Buzea - şi-au manifestat dorinţa de a părăsi clubul.

Trei echipe irlandeze în sferturile de finală Heineken Cup

Ultimele meciuri disputate în grupele Heineken Cup, competiţie care are rang de Liga Campionilor în rugby, au stabilit echipele calificate în sferturile de finală. Pentri prima oară în istoria competiţiei, Irlanda are trei reprezentante.

Pe lângă Leinster, campioana en titre a Europei, şi Munster, o altă selecţionată care a făcut istorie în Heineken Cup, s-a calificat şi Ulster deşi a pierdut (15-19) la Clermont. Franţa, în schimb, are doar două echipe, Toulouse şi Clermont, iar Anglia una, pe Saracens.

Pentru celelalte două locuri candidează Northampton (Anglia), Cardiff, Ospreys (Ţara Galilor), Edinburgh (Scoţia) şi Biarritz (Franţa).

Stade Toulousain evita catastrofa

Presa din Franţa a relatat astăzi despre un incident de zbor în care ar fi fost implicată aeronava cu care echipa de rugby Stade Toulousain urma să călătorească în Anglia - s-a spus că uşa de siguranţă din spatele avionului s-ar fi deschis înaintea decolării. Compania aeriană neagă şi anunţă că a depus plângere împotriva jucătorilor!

UPDATE. ORA 20.45. Compania aeriană Danube Wings a anunţat că a depus plângere împotriva clubului francez pentru "distrugerea sau degradarea aeronavei", relatează cotidianul "La Depeche du Midi". Potrivit acesteia, în timp ce personalul de la bord dădea obişnuitele sfaturi legate de folosirea centurii de siguranţă şi a vestei de salvare, un pasager - un membru al staff-ului lui Stade Toulousain - "a manevrat sistemul de siguranţă declanşând alarma de securitate care indica deschiderea uşii din spate. Acesta incident a antrenat anularea procedurii de îndreptare a avionului spre pista de decolare". Purtătorul de cuvânt afirmă cu aparatul de zbor, model ATR-72-202, nu a avut nicio problemă tehnică.

ORA 15.50 La plecarea spre Gloucester (Anglia), pentru meciul din Heineken Cup, componenţii echipei franceze de rugby Stade Toulousain au tras o spaimă soră cu moartea în momentul decolării. Aeronava a avut probleme tehnice, uşa din spate deschizându-se în timp ce aeronava rula spre pista de decolare.

Şi aşa stresaţi de faptul că vor disputa în Anglia un meci decisiv pentru calificarea în faza următoare a Cupei Europei de pe primul loc, jucătorii lui Toulouse au descris cele întâmplate pe site-urile de socializare, iar acestea au fost relatate de site-ul săptămânalului "Midi Olympique". Aripa Vincent Clerc a vorbit despre "pierderea uşii avionului", iar analistul video Julien Bares a spus că aceasta s-a deschis "la o simplă atingere".

Incidentul de zbor s-a petrecut ieri dimineaţă, la ora 10.00, pe aeroportul din Toulouse. Rugbyştii urmau să plece la Gloucester cu o cursă charter a unei companii slovace. Se pare că flankerul Yannick Nyanga a presimţit ceva de vreme ce a postat pe contul pe care îl are pe Twitter următorul mesaj: "A te îmbarca pentru Gloucester într-un avion al unei companii slovace nu e deloc liniştitor... Uraţi-ne noroc!".

După incident, care din fericire nu s-a soldat cu urmări, avionul neapucând să se ridice de la sol, rugbyştii au coborât din aeronavă, iar conducerea clubului din Toulouse a cerut anularea zborului. Echipa a ajuns cu bine la Gloucester, însă un alt internaţional francez, Jean-Baptiste Elissalde, a notat cu umor: "Am plecat cu un Airbus ale cărui frâne au fost testate la aterizare".

Când se fluieră off-side? "Teză" din regulament: federaţia testează cunoştinţele jucătorilor din campionatul intern

FR Rugby a anunţat, vineri, că în cadrul şedinţei cu reprezentanţii cluburilor din Superligă s-au decis mai multe îmbunătăţiri ale regulamentului competiţiei, între acestea numărându-se şi obligaţia unor cursuri urmate de testări ale jucătorilor.


Potrivit anunţului FRR s-au luat mai multe decizii la şedinţa din această săptămână, cu reprezentanţii cluburilor, printre care: obligaţia cluburilor de a susţine minimum trei cursuri de regulament pe sezon, cu reprezentanţii Comisiei Centrale a Arbitrilor, la finalul cărora jucătorii vor fi testaţi, anunţarea unei perioade stabile de transferuri, încheierea de contracte cu jucătorii pe minimum 6 luni, obligativitatea cluburilor de a avea site-uri, cu termen de punere în funcţiune 1 august 2012.

De asemenea, va exista Comisia de Citare pentru jucători, care va judeca la finalul fiecărei etape, infracţiuni comise de aceştia, pe baza înregistrărilor video ale meciurilor, dar care nu au fost văzute de arbitri. Observatorii vor fi obligaţi să trimită rapoartele de joc în maximum o oră de la încheierea meciurilor, în format electronic, sistem care va fi folosit şi în cazul înscrierii cluburilor şi a jucătorilor, printr-o aplicaţie online.

Toate propunerile şi deciziile luate la şedinţa cu reprezentanţii cluburilor urmează să fie ratificate de Biroul federal al FRR.

Forul naţional a confirmat şi rămânerea în Superligă a formaţiei Universitatea Cluj, după ce echipele cu drept de joc în sezonul următor, Ştiinţa Petroşani şi RC Bârlad, au declinat participarea, din cauza problemelor financiare.

Echipa nationala de rugby in 7 se pregateste pentru turneul de la Las Vegas

Echipa nationala de rugby in 7 a Romaniei se pregateste pentru turneul de la Las Vegas, din Statele Unite ale Americii.

Jucatorii antrenati de francezul Cristophe Reigt se reunesc pentru un cantonament de pregatire la Izvorani, intre 23 ianuarie si 5 februarie.

Pe 6 februarie este programata plecarea spre Las Vegas, iar revenirea va avea loc in 12 februarie. Din cei 15 jucatori selectati sa participe la perioada de pregatire, doar 12 face deplasarea peste Ocean.

Lotul care se va pregati in cantonamentul de la Izvorani este compus din: Vlad Ailenei si Mihai Dico (CSM Stiinta Baia Mare), Valentin Ivan si Vali Mototolea (RCJ Farul Constanta), Nicolae Barbu, Ciprian Caplescu, Mihai Cozma, Andrei Ilie, Marius Mamoc, Daniel Statulescu si Dragos Vasile (Dinamo), Alexandru Beldean si Ionut Florea (CSM Bucuresti), Mihai Rosca si Viorel Zamfir (Steaua).

Romania a fost repartizata in grupa D a turneului american, alaturi de Dog River Howlers, Denver 7′s si Columbus Rugby Club. Componenta celorlalte trei grupe este urmatoarea:

Grupa A – Spania, Bermuda, Chicago Lions si Hawaii Marist Rugby
Grupa B – Chile, Phillipine Pacific, Belmont Shore Tigers si Alaska Golden Bears
Grupa C – Peru, Mexic, Force XV Froggies si Pups Rugby

Carpo a semnat cu Timisoara

Internationalul roman Daniel Carpo a semnat un contract de un an cu formatia din Timisoara.

“Sunt intr-un moment important al carierei mele iar decizia a fost aleasa cu gandul la performanta. Nu a fost o decizie usoara pentru sufletul meu insa am nevoie de perfomanta si rezultate iar pentru acest fapt imi voi aduce contributia la proiectul timisorean”, a declarat Daniel Carpo pentru super-liga.ro.

Daniel Carpo a evoluat pana in acest moment la Farul Constanta, fiind capitanul echipei de la malul marii in ultimii ani.

Jucatorul de linia a treia are 34 de selectii la echipa nationala, pentru care a inscris 30 de puncte.

Carpo a fost ales cel mai bun jucator din campionatul Romaniei in 2010 si 2011.

Banca Monte Crociati 13-26 Bucharest Wolves

Selectionata Bucurestiului s-a impus in ultima partida a Grupei 1 a AMLIN Challenge Cup in fata formatiei italiene Crociati Parma, cu scorul de 13-26.

Lupii au acumulat si punctul bonus, dupa cele patru eseuri reusite, si termina pe locul trei in grupa cu 10 puncte.

Surugiu a deschis scorul in minutul patru cu un eseu, Vlaicu transformand incercarea mijlocasului la gramada.

Italienii au presat pentru 20 de minute, dar baietii antrenati de Hari Dumitras au rezistat si au reusit sa marcheze din nou pe contraatac. Aripa Adrian Apostol a culcat mingea in butul advers si Vlaicu nu a ratat transformarea.

Surugiu a reusit dubla cu eseul din minutul 28, Vlaicu marcand a treia transformare. Scorul pauzei a fost 0-21.

Primele puncte ale italienilor au fost aduse de fundasul Marco Gennari, cu lovitura de pedeapsa din minutul 49.

Pilierul Flavius Dobre a adus punctul bonus echipei noastre cu eseul reusit in minutul 63.

Italienii au marcat doua eseuri in ultimele cinci minute ale meciului prin Casalini si Festuccia, dar nu au mai putut intoarce rezultatul partidei.

Echipa Bucurestiului termina actualul sezon pe locul trei in grupa.

CROCIATI: 15. Marco Gennari, 14. Hamid En Naour, 13. Ben Vengoa, 12. Sebastian Damiani, 11. Filippo Casalini, 10. Luca Morisi, 9. James Ireland, 1. Luigi Milani, 2. Carlo Festuccia, 3. Marco Coletti, 4. Mike Van Vuren, 5. Francesco Pepoli, 6. Pardeep Singh, 7. Diego Delnevo, 8. Edoardo Ruffolo,
Rezerve: 16. Gabriele Cicchinelli, 17. Daniele Goegan, 18. Flavio Tripodi, 19. Roberto Mandelli, 20. Giuseppe Sciacca, 21. Jacopo Zucconi, 22. Federico Magri, 23. Luca Carritiello,

LUPII: 15. Ionut Niacsu, 14. Georgel Catuna, 13. Costi Gheara, 12. Cristian Dinis, 11. Adrian Apostol, 10. Florin Vlaicu, 9. Florin Surugiu, 1. Andrei Ursache, 2. Andrei Radoi, 3. Nicolae Nere, 4. Cosmin Ratiu, 5. Marius Danila, 6. Alexandru Mitu, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei,
Rezerve: 16. Eugen Capatana, 17. Flavius Dobre, 18. Petre Zapan, 19. Daniel Ianus, 20. Adrian Ion, 21. Grigoras Diaconescu, 22. Florin Fantanaru, 23. Ionut Florea,

CLASAMENTLoc Echipa J C E P Pct
1 Stade Francais Paris 5 5 0 0 24
2 Worcester Warriors 5 4 0 1 20
3 Bucharest Wolves 6 2 0 4 10
4 Banca Monte Crociati 6 0 0 6 0

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Bucharest Wolves 13-34 Stade Francais



Lupii au inceput excelent ultimul meci din Amlin Challenge Cup pe propriul teren, cu un eseu marcat de Mitu, dupa o faza colectiva, in minutul 13. Opt minute mai tarziu Plisson, uvertura oaspetilor, reducea din handicap dintr-o lovitura de pedeapsa de pe linia de 22, lateral stanga.

Francezii au reusit sa si marcheze primul lor eseu dupa o margine rapida, urmata de cursa lui Camara.

Mitu a primit un cartonas galben spre finalul primei reprize, iar Turinui a profitat imediat de superioritate, inscriind al doilea eseu francez. La pauza, Stade Francais a condus cu 17-8, pentru noi Vlaicu punctand dintr-o lovitura de pedeapsa.

In partea a doua, Camara a mai marcat un eseu, in minutul 56.

In minutul 74, Lupii au initiat o actiune la capatul careia Lucaci a culcat balonul in terenul de tinta advers.

Alex Rokobaro, intrat pe final, a marcat eseul pentru punct bonus al parizienilor si tot el a transformat.

Scor final 34-13, iar Stade Francais este matematic calificata in sferturile de finala din Amlin Challenge Cup.

BUCHAREST WOLVES – STADE FRANCAIS: 13-34
Stadionul National Arcul de Triumf
Arbitru: Marius Mitrea (Italia)
 Spectatori: 2078                                                                                                  Bucharest Wolves: 15. Ionut Niacsu, 14. Florin Surugiu, 13. Costi Gheara, 12. Cristian Dinis, 11. Marian Apostol, 10. Florin Vlaicu, 9. Grigoras Diaconescu, 1. Nicolae Nere, 2. Andrei Radoi, 3. Andrei Ursache, 4. Marius Danila, 5. Cosmin Ratiu, 6. Alexandru Mitu, 7. Adrian Ion, 8. Mihai Macovei (C)
Rezerve: 16. Eugen Capatana, 17. Flavius Dobre, 18. Petre Zapan, 19. Daniel Ianus, 20. Viorel Lucaci, 21. Vali Ivan, 22. Florin Fantanaru, 23. Ionut Florea,

Stade Francais: 15. Paul Williams, 14. Francis Fainifo, 13. Morgan Turinui, 12. Jonathan Danty, 11. Djibril Camara, 10. Jules Plisson, 9. Jerome Fillol, 1. Rabah Slimani, 2. Dimitri Szarzewski (capt), 3. Stan Wright, 4. Tom Palmer, 5. Alexandre Flanquart, 6. Scott Lavalla, 7. Arthur Chollon, 8. Pierre Rabadan,
Rezerve: 16. Laurent Sempere, 17. David Attoub, 18. Olivier Milloud, 19. Gerhard Mostert, 20. Lei Tomiki, 21. Byron Kelleher, 22. Paul Warwick, 23. Alex Rokokaro

13’ – Bucharest Wolves – Mitu: eseu
21’ – Stade Francais – Plisson: lovitura de pedeapsa
28’ – Stade Francais – Camara: eseu
29’ – Stade Francais – Plisson: transformare
35’ – Bucharest Wolves – Vlaicu: lovitura de pedeapsa
39’ – Bucharest Wolves – Mitu: cartonas galben
41’ – Stade Francais – Turinui: eseu
41’ – Stade Francais – Plisson: transformare

PAUZA

43’ – Stade Francais – Plisson: lovitura de pedeapsa
56’ – Stade Francais – Camara: eseu
57’ – Stade Francais – Plisson: transformare
74’ – Bucharest Wolves – Lucaci: eseu
80’ – Stade Francais – Rokobaro: eseu
81’ – Stade Francais – Rokobaro: transformare

XV-le de start pentru Stade Francais

Puternica echipa franceza a anuntat distributia cu care va ataca partida de maine, contra lui Bucharest Wolves.

Antrenorul Michael Cheika a decis sa mizeze pe urmatorii:

Stade Francais: 15. Paul Williams, 14. Francis Fainifo, 13. Morgan Turinui, 12. Jonathan Danty, 11. Djibril Camara, 10. Jules Plisson, 9. Jerome Fillol, 1. Rabah Slimani, 2. Dimitri Szarzewski, 3. Stan Wright, 4. Tom Palmer, 5. Alexandre Flanquart, 6. Scott Lavalla, 7. Arthur Chollon, 8. Pierre Rabadan,
Rezerve: 16. Laurent Sempere, 17. David Attoub, 18. Olivier Milloud, 19. Gerhard Mostert, 20. Lei Tomiki, 21. Byron Kelleher, 22. Paul Warwick, 23. Alex Rokokaro

Fata de ultima partida din Top 14, 38-21 cu Castres Olimpique, au aparut cateva schimbari tactice in formula de start. Paul Williams a revenit pe postul sau obisnuit, cel de fundas, dupa ce cu Castres fusese folosit centru.

Intreaga linie de treisferturi este modificata, doar Turinui fiind rezerva in campionat, cand a intrat pe teren in minutul 68. Uvertura Plisson a jucat si el ultimele 8 minute, pentru ca maine sa fie titular, iar demi-ul Fillol a bifat ultimele 7 minute ale aceluiasi meci.

Din linia intai au fost mentinuti talonerul Szarzewski si pilierul Wright, iar linia a doua a fost schimbata in totalitate. De la linia a treia doar Rabadan a fost pe teren contra lui Castres, in timp ce americanul Lavalla a jucat din minutul 60.

Rokobaro, cel mai bun marcator de eseuri pentru Stade Francais, este doar rezerva, ca si Paul Warwick, fundasul titular in meciul de campionat.

Cine este Stade Francais?

Adversara de sambata a Lupilor, in Amlin Challenge Cup, formatia franceza Stade Francais, este cu siguranta, o echipa extraordinara. Istoria si palmaresul sau reprezinta niste parametrii monumentali, raportati la rugby-ul mondial. Forta sa de joc, ofensiva fertila si defensiva ermetica, sunt alte realitati pentru cei care ne viziteaza in etapa a V-a a grupei de calificare.
Stade Francais a fost infiintata in 1882, de catre un grup de studenti, la Paris. 10 ani mai tarziu, in 1892, Stade Francais juca pentru prima data in campionat, in finala contra celor de la Racing Club, pierduta cu scorul de 4-3. Demn de semnalat este faptul ca acel meci a fost arbitrat de insusi baronul Pierre de Coubertin, parintele olimpismului modern. Anii care urmeaza, pana la primul razboi mondial, sunt insa extreme de fructuosi. Stade Francais castiga titlul national in Hexagon in 1893, 1894, 1895, 1897, 1898, 1901, 1905 si 1908. Jaoca finala campionatului in 1896, 1899, 1904, 1905, 1906, 1907, impunandu-se astfel ca o fort ape arenele strajuite de buturi.
Urmatoarea aparitie pe firmament se produce apoi abia in 1927, cand Stade Francais pierde finala cu Toulouse, scor 19-9, dupa care urmeaza declinul. Timp de mai bine de 50 de ani, numele de legenda se regaseste doar in diviziile inferioare franceze, continuand insa sa ramana un punct de atractie pentru balonul oval.
Relansarea are loc undeva in 1992, cand investitorul Max Guazzini preia clubul care activa in liga a treia. Clubul creste, pas cu pas, sub conducerea antrenorului Bernard Laporte, iar in 1998 recucereste, dupa 90 de ani de pauza, titlul de campioana nationala. Succesele curg din nou pe banda rulanta, Stade Francais devenind campioana in 2000, 2003, 2004 si 2007. In afara acestor titluri mai pot fi notate si finalele pierdute in 2005, in campionat, 2001 si 2005 in Heineken Cup, sau cea de anul trecut, din Challenge Cup. Nu trebuie uitata nici finala pierduta in Cupa Frantei, in 1998, sau trofeul adjudecat in aceeasi competitive, un an mai tarziu.

Rivalitatile lui Stade Francais

Ca orice echipa cu o asemenea istorie, Stade Francais are o serie de rivalitati in Franta. Cea mai veche este cu actual Racing Metro 92 Paris, echipa care continua activitatea lui Racing Club, echipa cu care Stade Francais s-a duelat in 1892, in finala campionatului. Alta rivala traditionala este Bordeaux. Duelul celor doua dateaza tot de la inceputul secolului trecut, cand echipele din provincie au fost acceptate in campionatul Frantei. Bordeaux fiind si ea o echipa foarte buna, cele doua s-au vazut in cateva finale de campionat, generand astfel rivalitatea sportiva. Toulouse si Biarritz sunt alte partenere de intrecere in fata carora o victorie valoreaza mai mult. Aceste rivalitati au o origine ceva mai noua, aparand dupa ce echipa a renascut si a revenit in prim planul competitiilor din Hexagon.

Cinci jucatori romani sub culorile lui Stade Francais

De-a lungul timpului, un numar de cinci rugbysti romani au imbracat tricoul celor de la Stade Francais. In perioada romantica a balonului oval ii descoperim pe Nae Marasescu, care a jucat pentru francezi intre 1910 si 1912. Reintors in tara dupa experienta pariziana, Marasescu infiinteaza, dupa modelul Stade Francais, in 1915, echipa Stadiul Roman, care va activa vreme indelungata in campionatul romanesc. Constantin Cratunescu este un alt pionier al nostru care a jucat pentru Stade Francais. El chiar a fost selectionat si pentru echipa reprezentativa a Parisului, care a jucat contra Londrei, in 1913.
La multi ani distanta, cand Stade Francais evolua in ligile inferioare, alti trei jucatori romani au ajuns la acest club. Toti trei sunt griviteni, evoluand in tara pentru Grivita Rosie. Andrei Pongratz, Teodorin Tudose si Eugeniu Stefan se mandresc ca au imbracat tricoul acestei frumoase formatii, chiar daca epoca in care au facut-o nu a fost una dintre cele mai bune ale francezilor.

Inflatie de internationali la Stade Francais

Situatia actuala a lui Stade Francais este una foarte buna, echipa crescand din nou pe plan intern si international. Dupa finala pierduta anul trecut in Challenge Cup, la doar un punct diferenta in fata britanicilor de la Harlequins, Stade Francais este actualmente pe locul 5 in campionat. Sezonul trecut au ocupat pozitia a unsprezecea, in conditiile in care principalul obiectiv a fost competitia europeana.
Stade Francais se mandreste cu o serie de jucatori recunoscuti drept mari valori ale rugbyului mondial. Argentinianul Felipe Contepomi are 75 de selectii, talonerul neo-zeelandez Alan De Malmache este in lotul All Blacks, conationalul sau Byron Keller are daja 57 de selectii, iar americanul Scott Lavala a ajuns la 11 meciuri internationale. Australianul David Lyons sau francezul Olivier Milloud sunt oameni cu peste 40 de selectii fiecare, iar capitanul Sergio Parrise are aproape 80 de meciuri pentru Italia. Aripa engleza Sackey este un alt jucator exponential, cu 22 de selectii, in timp ce francezul Rabadan, australianul Turinui sau samoanul Williams sunt alti oameni de nationala. Sa nu il uitam nici pe francezul Dimitri Szarzewski, sau pe demi-ul de mele Paul Warwick, care este international Australian la rugby in 7.

Cel mai bun atac si cea mai buna defensive din Challenge Cup

Forta celor de la Stade Francais este relevata si de cifrele inregistrate de ei in Amlin Challenge Cup. Parizienii conduc grupa cu 19 puncte, avand cel mai bun atac din competitie, cu 174 de puncte si 24 de eseuri marcate. Stade Francais are si cea mai buna aparare, daca ne uitam la cele doar 20 de puncte primite.
Stade Francais a obtinut in trei din cele patru meciuri de pana acum punct bonus ofensiv. Partida de sambata dintre Stade Francais si Bucharest Wolves este a patra in ultimii doi ani. In decembrie 2010, Stade Francais a castigat la Bucuresti cu 29-20, obtinand si punct bonus ofensiv.

luni, 9 ianuarie 2012

Lupii se pregatesc pentru primul meci al anului

Selectionata Bucurestiului s-a reunit astazi la Izvorani, in echipa Lupilor revenind mai multi jucatori pe care nu s-a putut conta in ultimele meciuri datorita accidentarilor.

Staff-ul tehnic a convocat un lot de 30 de jucatori pentru aceasta partida, 16 inaintasi si 14 jucatori de treisferturi.

Meciul Bucharest Wolves-Stade Francais Paris se joaca sambata de la ora 14, pe Stadionul National Arcul de Triumf. Luni dupa-amiaza se vor pune in vanzare si biletele pentru aceasta partida la magazinul din curtea FRR (program de luni pana vineri intre 09.00 si 17.00) si pe siteul www.myticket.ro.

Lot Bucharest Wolves pentru meciul cu Stade Francais:

Pilieri: Ursache Andrei, Dobre Flavius, Nere Nicolae, Pungea Horatiu, Zapan Petru
Taloneri: Radoi Andrei, Capatana Eugen
Linia a II-a: Munteanu Cristian, Ratiu Cosmin, Danila Marius
Linia a III-a: Ion Adrian, Lucaci Viorel, Mitu Alexandru, Petreanu Bogdan, Macovei Mihai, Ianus Daniel
Mijlocasi la gramada: Ivan Valentin, Surugiu Florin, Diaconescu Grigoras
Mijlocasi la deschidere: Dimofte Ionut, Florea Ionut, Fintanaru Florin
Centri: Dinis Cristian, Gheara Constantin, Makapelu Lapana
Aripi: Ciuntu Stefan, Catuna George, Apostol Adrian
Fundasi: Vlaicu Florin, Niacsu Ionut

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

RCM Timişoara refuză Liga Europei Centrale

Bănăţenii au decis să renunţe la participarea în competiţia euroregională din cauza programului prea încărcat. RCM Timişoara şi-a propus titlul în noul sezon iar gestul lor ar putea fi urmat şi de campioana CSM Baia Mare, deţinătoarea trofeului Ligii Europei Centrale.


Timişorenii au planuri mari în SuperLiga 2012, pe lângă transferuri aceştia au dat deja o lovitură pe banca tehnică, acolo unde e venit legendarul sud african Chester M. Williams. Deţinătoarea Cupei României, RCM Timişoara, a câştigat Liga Europei Centrale în 2009 şi a fost finalistă în anii următori, când s-au impus maramureşenii de la CSM Baia Mare.

joi, 5 ianuarie 2012

Danny Care a fost exclus din echipa Angliei pentru Turneul celor Şase Naţiuni

La Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă, toamna trecută, englezii au ţinut prima pagină a tabloidelor prin isprăvile lor extrasportive. Noul antrenor, Stuart Lancaster, e decis să reinstaureze disciplina. El l-a exclus din lotul pentru Turneul celor 6 Naţiuni pe Danny Care.

În vârstă de 24 de ani, rugbystul englez a fost prins beat de două ori în interval de trei săptămâni! La 10 decembrie, după ce întrecuse măsura la consumul de bere, acesta a făcut scandal şi a fost arestat. Atunci, mijlocaşul de grămadă a fost amendat de club, însă Federaţia Engleză de Rugby (RFU) nu s-a implicat. De Anul Nou, situaţia s-a repetat. Care a urcat beat la volan, iar poliţia engleză l-a reţinut, urmând a apărea în faţa tribunalului în 16 ianuarie. De data aceasta, RFU nu l-a mai iertat, iar antrenorul interimar al Angliei, Stuart Lancaster, a anunţat că l-a exclus din lotul care pregăteşte Turneul celor 6 Naţiuni.

Selecţionerul a fost categoric: "Este a doua arestare a sa în trei săptămâni din cauza problemelor cu alcoolul, ceea ce este total inacceptabil".Convocat de 32 de ori la naţională, Danny Care nu a participat la Rugby World Cup 2011 din cauza unei accidentări la picior. Jucătorul a fost nevoit să accepte excluderea sa: "Vreau să subliniez că în niciun moment nu am fost conştient că am depăşit cantitatea de alcool permisă, însă recunosc că nu ar fi trebuit să urc la volan. Trebuie să accept consecinţele".

miercuri, 4 ianuarie 2012

Top Ten Tries din 2011 de la Canal +

 Iată o scurtă privire la o listă a Top Ten Tries din 2011, alesa de postul de televiziune francez  Canal+ .

 Bucuraţi-vă şi nu ezitaţi să spuneti dacă sunteţi de acord cu lista sau nu?