sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Stade Francais 23-14 Worcester Warriors

Intr-un meci disputat pe teren britanic, francezii de la Stade Francais s-au impus in fata principalei contracandidate la castigarea grupei, Worcester Warriors, cu scorul de 23-14.

Englezii au inceput excelent si au marcat doua eseuri in primele minute. Fundasul Pennell a deschis scorul in minutul 6, iar aripa Garvey l-a majorat in minutul 12. Tranformarile lui Carlisle au dus scorul la 14-0 pentru britanici, care sperau sa poata tine ritmul partidei. Inaintarea franceza a inceput insa sa toace marunt, iar greselile pe gramada ale gazdelor au inceput sa fie destul de dese.

Eseul francez a intarziat sa apara, mai ales ca pilierul Roncero i-a lasat pe vizitatori in inferioritate numerica, incasand un cartonas galben in minutul 26. Chiar in 14, oaspetii au gasit resurse de a micora diferenta pe tabela, centrul argentinian Contepomi transformand doua lovituri de pedeapsa pana la pauza, in minutele 31 si 41.

In repriza secunda, forma excelenta a transformerului argentinian s-a facut simtita din plin pe tabela, sud-americanul aducand puncte din penalitati in minutele 45, 50 si 57. Gratie tentativelor sale de tinta, francezii au trecut in avantaj, 15-14, insa au continuat sa preseze, iar aripa Sackey a gasit o bresa in apararea “razboinicilor”, reusind o incercare in minutul 61.

Acelasi Contepomi avea sa anuleze punctul bonus decisiv pentru englezi, marcand dintr-o penalitate, cu cinci minute inainte de final.

Stade Francais se impune cu 23-14 in fata celor de la Worcester, obtinand aproape totul din acest joc. Ei sunt lideri in clasament, cu patru puncte, nelasand sansa britanicilor sa acumuleze vreun punct in acest joc. Bucharest Wolves va evolua in etapa a doua a grupei, la Paris, in fata francezilor.

La partida aua sistat 8121 de spectatori.

Worcester Warriors: 15 C Pennell, 14 M Garvey (E Claassens 74), 13 A Grove, 12 D Rasmussen [capt] (A Goode 60), 11 T Arscott, 10 J Carlisle, 9 S Perry (O Frost 74); 1 M Mullan (G Porter 70), 2 A Lutui (E Shervington 60), 3 O Tomaszczyk (T Taumoepeau 55), 4 J Percival, 5 C Gillies (A Balding 70), 6 N Best (S Betty 60), 7 M Kvesic, 8 C Jones

Stade Français Paris: 15 P Williams, 14 P Sackey, 13 F Contepomi, 12 G Tiesi (F Fainifo 62), 11 D Camara; 10 P Warwick, 9 J Fillol; 1 R Roncero (O Milloud 73), 2 A De Malmanche (L Sempere 56), 3 S Wright, 4 T Palmer (G Mostert 71), 5 P Pape, 6 L Tomiki (A Burban 39), 7 D Lyons, 8 S Parisse [capt]

Intr-un alt joc, din grupa B, Toulon a trecut cu 53-22 de italienii de la Petrarca Rugby. Francezii au inscris opt eseuri, acumuland astfel si punctul bonus ofensiv. Semnatarii eseurilor au fost C Loamanu, R Frou, B Lapeyre, B Bonnet, L Chilachava, X Chiocci, A Faosiliva, la acestea adaugandu-se si un eseu de penalizare. Dumora a transformat de cinci ori incercarile coechipierilor, trecandu-si in cont si o lovitura de pedeapsa. S Palmer si A Cavalieri au marcat eseuri pentru oaspeti, iar Hickey a inscris din patru penalitati. Partea a doua a jocului a insemnat detasarea pe tabela pentru Toulon, care la pauza avea un avans de doar 5 puncte, 22-17.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu