marți, 29 noiembrie 2011

Baia Mare marsaluieste prin rugbyul romanesc.

  In coltul rosu: 3 titluri de campioana la rand. Acesta este bilantul celor din Baia Mare in ultimele sezoane de campionat (plus Cupa Romaniei). In coltul albastru: 5 finale pierdute. Niciun trofeu important in ultima vreme. Acesta este bilantul celor de la Steaua Bucuresti. In weekend, Baia Mare a invins din nou Steaua in finala: 24-12, cu 2-0 la eseuri. Baimarenii sunt din nou campioni si se pregatesc sa joace si finala Cupei, cu sanse de a castiga. Intrebare: cine ii poate opri? Si cand?Steaua spera sa reuseasca sa sparga ghinionul finalelor pierdute din ultima vreme si sa opreasca suprematia celor din Baia Mare. Degeaba. N-au reusit nici macar sa marcheze un eseu.
 
  Finala jucata pe Stadionul Arcul de Triumf a avut o desfasurare "palpitanta" in prima repriza. Nu a fost cea mai frumoasa finala din lume, insa scorul a fost pastrat strans, cu penalitate Steaua, penalitate Baia Mare si din nou penalitate Steaua. Momentul decisiv s-a produs aproape de jumatatea primei parti, cu un eseu baimarean (Dinis) care a contat enorm. Un balon sutat si urmarit in terenul de tinta a dus scorul la 10-6 pentru Baia Mare.
 
  Pana la pauza aveau sa mai fie cate 2 penalitati de fiecare parte, continuand cursa intre Vlaicu si Dimofte. Au fost transformate si s-a pastrat proportia scorului: 16-12 la pauza.
 
  Partea a doua a fost cu cartonase: 2 la Baia Mare si 1 la Steaua. Stelistii au luat primii galben (placaj periculos Ianus) si din nou au clacat: imediat a venit al doilea eseu baimarean, prin Macovei. Mai apoi, Baia Mare a vazut 2 galbene consecutive, al doilea in minutul 60, insa Steaua nu a reusit sa profite de acest lucru. Mai mult, bucurestenii au fost prinsi pe contraatac si Vlaicu a trebuit sa placheze fara balon ca sa evite eseul. Asa a luat si el galben (minutul 63) si Baia Mare a marcat ultimele puncte ale meciului, din penalitate.
 
  24-12, victorie Baia Mare fara ca Steaua sa inscrie macar un eseu. Cu arbitru strain, asa ca nimeni nu a mai comentat deciziile din teren.
 
  Steaua, evident, amarata. Baia Mare, in extaz. Probabil ca la Steaua vor urma o serie de schimbari pentru a se sparge ghinionul esecului pe final din ultimele sezoane. Ce ne facem insa cu Baia Mare? Cine va reusi sa-i opreasca? Exista o echipa din campionatul nostru capabila, in acest moment, sa puna capat acestei suprematii?
Poate Timisoara va reusi asta, vor spune unii dintre dvs. Este de urmarit daca se va intampla asa. Sambata, Timisoara a luat bronzul dupa ce a invins cu 15-11 pe Farul. De asteptat, vor spune majoritatea cititorilor. Si da, si nu. Farul a evoluat foarte bine, a aratat ca are o idee de joc, viteza, ambitie...De altfel, constantenii au inscris singurul eseu al meciului, in finalul primei reprize. Cu un transformer mai bun, poate altul ar fi fost rezultatul.
 
  Timisoara a dominat la capitolul precizie si siguranta in teren, fructificand la maximum orice sansa. Cu o inaintare puternica, un suteur bun si presiune constanta, Timisoara a invins cu 15-11. Sunt semne insa ca, la anul, un astfel de meci va fi mult mai strans.
 
  In jocurile pentru ultimele locuri s-a intamplat ce toata lumea stia deja. Clujul a invins la limita Aradul, 28-26 (dar fara folos caci ambele au retrogradat). iar Dinamo a trecut de CSM, 41-18. La fel cum s-0a intamplat in tot campionatul, de altfel.
 
  Astfel, vechea campioana este noua campioana in SuperLiga. Baia Mare are trofeul si se pregateste sa joace si finala Cupei. Adversara ii va fi Timisoara, pe 3 decembrie.
 
  Sunt sanse sa nu castige Baia Mare?
Program Finale SuperLiga 2011
 
  Sambata, 26 noiembrie
 
  - Stadionul National Arcul de Triumf -
 
  Finala mica (loc 3-4): Farul Constanta - U Timisoara 11-15
 
  Arbitru: Laurent Cardona
 
  Finala mare (loc 1-2): Steaua - Baia Mare 12-24
 
  Arbitru: Akim Hadj-Bachir
 
  Duminica, 27 noiembrie
 
  - Stadionul National Arcul de Triumf -
 
  Finala Play-out (loc 7-8): CSU AV Arad - CS U Cluj 26-28
 
  Finala Play-out (loc 5-6): CS Dinamo - CSM Bucuresti 41-18
 
  CLASAMENT FINAL SUPERLIGA 2011
 
  1. Baia Mare
  2. Steaua
  3. Timisoara
  4. Farul
  5. Dinamo
  6. CSM Bucuresti
  7. Cluj
  8. Arad

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu