miercuri, 2 noiembrie 2011

Graham Henry, a părăsit naţionala All Blacks


Antrenorul Graham Henry a declarat că pleacă de la conducerea naţionalei All Blacks, menţionînd că le mulţumeşte jucătorilor pe care i-a pregătit din 2003 pînă acum.

"Am avut un privilegiu imens de a antrena All Blacks şi sînt foarte mîndru de modul în care această echipă şi-a adus contribuţia la legenda All Blacks, în ultimii opt ani. Sînt în special mîndru să văd cum jucătorii au dezvoltat o atmosferă şi o cultură a jocului, dînd dovadă de un mare profesionalism, cum au ştiut să impresioneze oameni de toate vîrstele, să îi facă să zîmbească. Vreau să le mulţumesc şi să îi felicit pe jucătorii pe care i-am antrenat în această perioadă, în special pe Tana Umaga şi Richie McCaw, cei doi căpitani", a spus tehnicianul în vîrstă de 65 de ani, menţionînd că a refuzat mai multe oferte din străinătate şi că va rămîne în Noua Zeelandă pentru a participa la dezvoltarea rugbyului şi a antrenorilor din această ţară, potrivit mediafax.

Graham Henry are un palmares impresionant în cei opt ani de mandat la conducerea All Blacks: 90 la sută victorii (88 în 103 meciuri), cel mai bun bilanţ al unui antrenor din istoria rugbyului modern, cinci trofee ale Turneului celor Trei Naţiuni (2005, 2006, 2007, 2008, 2010) şi Cupa Mondială de rugby (2011). Favorit pentru a-i succede la naţionala Noii Zeelande este fostul său secund, Steve Hansen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu