miercuri, 30 noiembrie 2011

Vlaicu si Lucaci la RCM Universitatea Timisoara


  "Zvonurile" se confirma inainte de finala Cupei Romaniei: Timisoara i-a transferat pe stelistii Florin Vlaicu si Viorel Lucaci. Dan Dinu, finantatorul Timisoarei, a anuntat acest lucru, explicand si ca cei doi sunt doar "primul val" al transferurilor ce vor fi facute de echipa sa.
RCM Universitatea Timisoara joaca tare pe piata transferurilor si i-a inregimentat de urgenta pe stelistii Vlaicu si Lucaci cu doua zile inaintea marii finale a Cupei Romaniei cu CSM Stiinta Baia Mare. Cei doi proaspeti vicecampioni ai Romaniei vor juca in galben-albastru sambata, 3 decembrie, la Alba Iulia.
 
  Medaliata cu bronz in Superliga Nationala zilele trecute, RCM Timisoara se pregateste pentru ultima finala a anului pe care nu concepe sa nu o castige. Sambata, la Alba Iulia, elevii lui Cosmin Cioriciu infrunta campioana ultimelor trei editii de campionat in finala Cupei Romaniei.
Oficialii clubului banatean s-au miscat repede si si-au asigurat serviciile a doi jucatori de echipa nationala. Astfel, jucatorul de linia a II-a Viorel Lucaci si fundasul Florin Vlaicu, ambii de la Steaua Bucuresti, au devenit jucatorii RCM-ul cu drept de joc pentru finala Cupei. Finantatorul banatenilor a anuntat ca transferul celor doi rugbisti reprezinta doar primul val dintr-o serie de 10 transferuri ale iernii.
 
  „Lucaci si Vlaicu sunt jucatorii nostri si ne vor ajuta sa aducem Cupa la Timisoara. Ei sunt primii dintr-o lista de 10 jucatori pe care ii vom aduce la Timisoara in aceasta iarna. Toti vor fi jucatori foarte valorosi”, a explicat Dan Dinu.
 
  Conducatorii banatenilor s-au grabit in luarea acestor decizii dupa evenimentele ultimelor zile. Timisorenii i-au pierdut din cauza unor probleme de sanatate pe capitanul Stelian Burcea si pe David Palu, doi titulari de baza care s-au alaturat unei liste ce ii mai cuprinde pe internationalii Lemnaru si Fercu, ultimul suspendat abuziv de federatie la presiunea baimarenilor.
 
  Proaspetii campioni au avertizat ca transferurile celor doi jucatori pe axa Steaua – RCM ii vor determina sa trimita in teren o echipa formata din multi jucatori tineri, la fel cum au procedat si in ultima etapa a sezonului regulat cand au invins-o pe Steaua.
 
  „Sa trimita pe cine vor in teren. Probabil cauta scuze in cazul unui esec. Se tem de Timisoara pentru ca stiu ca de data asta va fi altfel. In meciul din semifinale abia ne-au batut acasa la ei cu sprijinul arbitrului. Cand jucam pe teren neutru si cu arbitraj neutru brusc nu le mai convine pentru ca stiu si ei ca ii batem”, a precizat Dinu.
 
  Finala Cupei Romaniei se disputa sambata, 3 decembrie, de la ora 13, pe stadionul Cetate din Alba Iulia.

marți, 29 noiembrie 2011

Baia Mare marsaluieste prin rugbyul romanesc.

  In coltul rosu: 3 titluri de campioana la rand. Acesta este bilantul celor din Baia Mare in ultimele sezoane de campionat (plus Cupa Romaniei). In coltul albastru: 5 finale pierdute. Niciun trofeu important in ultima vreme. Acesta este bilantul celor de la Steaua Bucuresti. In weekend, Baia Mare a invins din nou Steaua in finala: 24-12, cu 2-0 la eseuri. Baimarenii sunt din nou campioni si se pregatesc sa joace si finala Cupei, cu sanse de a castiga. Intrebare: cine ii poate opri? Si cand?Steaua spera sa reuseasca sa sparga ghinionul finalelor pierdute din ultima vreme si sa opreasca suprematia celor din Baia Mare. Degeaba. N-au reusit nici macar sa marcheze un eseu.
 
  Finala jucata pe Stadionul Arcul de Triumf a avut o desfasurare "palpitanta" in prima repriza. Nu a fost cea mai frumoasa finala din lume, insa scorul a fost pastrat strans, cu penalitate Steaua, penalitate Baia Mare si din nou penalitate Steaua. Momentul decisiv s-a produs aproape de jumatatea primei parti, cu un eseu baimarean (Dinis) care a contat enorm. Un balon sutat si urmarit in terenul de tinta a dus scorul la 10-6 pentru Baia Mare.
 
  Pana la pauza aveau sa mai fie cate 2 penalitati de fiecare parte, continuand cursa intre Vlaicu si Dimofte. Au fost transformate si s-a pastrat proportia scorului: 16-12 la pauza.
 
  Partea a doua a fost cu cartonase: 2 la Baia Mare si 1 la Steaua. Stelistii au luat primii galben (placaj periculos Ianus) si din nou au clacat: imediat a venit al doilea eseu baimarean, prin Macovei. Mai apoi, Baia Mare a vazut 2 galbene consecutive, al doilea in minutul 60, insa Steaua nu a reusit sa profite de acest lucru. Mai mult, bucurestenii au fost prinsi pe contraatac si Vlaicu a trebuit sa placheze fara balon ca sa evite eseul. Asa a luat si el galben (minutul 63) si Baia Mare a marcat ultimele puncte ale meciului, din penalitate.
 
  24-12, victorie Baia Mare fara ca Steaua sa inscrie macar un eseu. Cu arbitru strain, asa ca nimeni nu a mai comentat deciziile din teren.
 
  Steaua, evident, amarata. Baia Mare, in extaz. Probabil ca la Steaua vor urma o serie de schimbari pentru a se sparge ghinionul esecului pe final din ultimele sezoane. Ce ne facem insa cu Baia Mare? Cine va reusi sa-i opreasca? Exista o echipa din campionatul nostru capabila, in acest moment, sa puna capat acestei suprematii?
Poate Timisoara va reusi asta, vor spune unii dintre dvs. Este de urmarit daca se va intampla asa. Sambata, Timisoara a luat bronzul dupa ce a invins cu 15-11 pe Farul. De asteptat, vor spune majoritatea cititorilor. Si da, si nu. Farul a evoluat foarte bine, a aratat ca are o idee de joc, viteza, ambitie...De altfel, constantenii au inscris singurul eseu al meciului, in finalul primei reprize. Cu un transformer mai bun, poate altul ar fi fost rezultatul.
 
  Timisoara a dominat la capitolul precizie si siguranta in teren, fructificand la maximum orice sansa. Cu o inaintare puternica, un suteur bun si presiune constanta, Timisoara a invins cu 15-11. Sunt semne insa ca, la anul, un astfel de meci va fi mult mai strans.
 
  In jocurile pentru ultimele locuri s-a intamplat ce toata lumea stia deja. Clujul a invins la limita Aradul, 28-26 (dar fara folos caci ambele au retrogradat). iar Dinamo a trecut de CSM, 41-18. La fel cum s-0a intamplat in tot campionatul, de altfel.
 
  Astfel, vechea campioana este noua campioana in SuperLiga. Baia Mare are trofeul si se pregateste sa joace si finala Cupei. Adversara ii va fi Timisoara, pe 3 decembrie.
 
  Sunt sanse sa nu castige Baia Mare?
Program Finale SuperLiga 2011
 
  Sambata, 26 noiembrie
 
  - Stadionul National Arcul de Triumf -
 
  Finala mica (loc 3-4): Farul Constanta - U Timisoara 11-15
 
  Arbitru: Laurent Cardona
 
  Finala mare (loc 1-2): Steaua - Baia Mare 12-24
 
  Arbitru: Akim Hadj-Bachir
 
  Duminica, 27 noiembrie
 
  - Stadionul National Arcul de Triumf -
 
  Finala Play-out (loc 7-8): CSU AV Arad - CS U Cluj 26-28
 
  Finala Play-out (loc 5-6): CS Dinamo - CSM Bucuresti 41-18
 
  CLASAMENT FINAL SUPERLIGA 2011
 
  1. Baia Mare
  2. Steaua
  3. Timisoara
  4. Farul
  5. Dinamo
  6. CSM Bucuresti
  7. Cluj
  8. Arad

Moldova este la un pas de promovarea in Cupa Europeana a Natiunilor

Cat de curand Romania ar putea juca impotriva Mooldovei in Cupa Europeana a Natiunilor. Moldovenii sunt foarte aproape de promovare, mai avand de jucat doar 3 meciuri in divizia secunda pana la marele pas. Dupa 7 partide disputate in "CEN 2", Moldova se lupta pentru promovare cu Polonia, in spatele careia are 1 punct dar si un meci mai putin disputat. Sansele moldovenilor de a promova sunt cat se poate de mari, dar fiind ca au scapat de meciurile cu polonezii si vor disputa cea mai grea partida, cu Belgia, acasa.Moldova face pasi mari catre prima divizie a Cupei Europene a Natiunilor, m,ai avand de trecut doar "3 hopuri" pana la accederea in esalonul de elita. Situatia in acest moment sta cam asa: Moldova e pe 2 (dupa Polonia), dar cu 1 meci mai puitin disputat, si mai are de jucat acasa cu una dintre contracandidatele la promovare (Belgia) si in deplasare cu ultimele 2 clasate (Olanda si Germania).
 
  Cel mai recent succes obtinut de moldoveni a fost in weekendul trecut, cand au trecut de Cehia cu 13-6, in deplasare. Cu romanul Horatiu Bargaunas la centru, care a ratat astfel finalele campionatului romanesc, Moldova s-a vazut condusa cu 3-0, a revenit la 5-3, a fost din nou condusa cu 6-5 si a reusit sa se distanteze apoi la 13-6. Au luat astfel 4 puncte ce pot fi decisive in lupta pentru promovare, ratand, din pacate pentru ei, un bonus ofensiv poate si mai important.
 
  Victoria este cu atat mai pretioasa cu cat moldovenii nu au putut conta pe capitanul Veaceslav Titica, accidentat, si pilierului Vadim Cobalas, vedeta rugbyului local, care a fost oprit la clubul sau, Sale Sharks (Anglia).
 
  Moldova va sta acum linistita pana in luna martie a anului viitor. Atunci va fi un meci foarte important: acasa cu Belgia, echipa care mai are si ea sanse la promovare. Daca va castiga acele partide poate aborda mai relaxata meciurile din deplasare cu Olanda si Germania, mai ales ca rivalele Belgia si Polonia au meci una cu cealalta. La o privire asupra clasamentului si a meciurilor viitoare, batalia Moldovei de calificare va fi cu Belgia si se pare ca cel mai mult vor conta punctele luate in meciurile cu Olanda si Germania (outsiderele) de catre cele 2 echipe.
 
  CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR - Divizia a 2-a
 
  26 noiembrie: Cehia - Moldova 6-13
 
  CLASAMENT GENERAL (2 sezoane)
 
  1. Polonia 8 5 1 2 25puncte
  2. Moldova 7 5 1 1 24p
  3. Belgia 6 5 0 1 23p
  4. Cehia 9 4 0 5 19p
  5. Germania 7 2 0 5 11p
  6. Olanda 7 0 0 7 1p
 
  Nota: prima clasata promoveaza
 
  Etapele viitoare
 
  25 februarie 2012: Belgia - Olanda
  10 martie 2012: Moldova - Belgia
  10 martie 2012: Cehia - Germania
  17 martie 2012: Germania - Belgia
  24 martie 2012: Germania - Moldova
  7 aprilie 2012: Belgia - Polonia
  7 aprilie 2012: Olanda - Moldova
  21 aprilie 2012: Olanda - Polonia

miercuri, 23 noiembrie 2011

Banca Monte Crociati 3-34 Worcester Warriors

Italienii de la Crociati Parma au pierdut in etapa a doua a Amlin Challenge Cup, in fata britanicilor de la Worcester, pe propriul teren, cu scorul de 34-3.

Britanicii au castigat detasat si au reusit sa acumuleze punctul bonus ofensiv, prin care au egalat Bucharest Wolves in clasament.

Worcester a marcat cinci eseuri, prin Drauniniu, Pennel (2), Arscott si Gulliver. Tabela a fost completata de Gray cu doua transformari si o lovitura de pedeapsa. Alte doua puncte suplimentare au fost inscrise de Goode, tot dintr-o transfromare.

Singura reusita a gazdelor i-a apartinut lui Zucconi, din lovitura de pedeapsa.

Clasament:

1 Stade Francais Paris 2 2 0 0 9
2 Worcester Warriors 2 1 0 1 5
3 Bucharest Wolves 2 1 0 1 5
4 Banca Monte Crociati 2 0 0 2 0

Patru infrangeri pentru romani in Cupele Europene

Jucatorii romani angrenati in Cupele europene de rugby au inregistrat in aceasta etapa patru infrangeri.

Bayonne – Bordeaux-Begles 20-3. Duelul francez al grupei a treia a insemnat un succes facil pentru gazde, care s-au impus fara probleme in fata celor de la Bordeaux. Fundasul Bouillon a marcat primele puncte, prin doua lovituri de pedeapsa, in minutele 5 si 15, dupa care Bayonne a primit un eseu de penalitate, transformat de acelasi Bouillon, in minutul 21. Silviu Florea, internationalul roman care este legitimat la Bordeaux, a fost trimis pe teren din startul reprizei secunde, la pauza tabela indicand 13-0. Lopez a marcat din lovitura de pedeapsa pentru oaspeti in minutul 47, insa eseul lui Haare, din minutul 56, transformat de bouillon, a inchis tabela. Bayonne este lidera grupei, cu 9 puncte, urmata de London Wasps cu 5 puncte.

Newport – Perpignan 23-13. Echipa romanilor Tincu si Tonita, Perpignan, a pierdut in etapa a doua a Amlin Challenge Cup pe terenul galezilor de la Newport, cu scorul de 23-13. Gazdele au inceput tare, iar Evans a culcat balonul in terenul francez de tinta, in minutul 14. Tovey a transformat, iar in minutul 21 a urcat scorul la 10-0, printr-o lovitura de pedeapsa. Jones a marcat si el un eseu, in minutul 24, iar Tovey a transformat din nou. Hook a stabilit scorul pauzei la 17-3 pentru gazde, prin transformarea unei lovituri de pedeapsa, in minutul 35. Tot uvertura oaspetilor a inscris si primele puncte ale mitanului secund, in minutul 45, printr-o alta lovitura de pedeapsa. Cealalta uvertura, Tovey, a inschis insa meciul prin doua dropgoluri in minutele 56 si 61, asigurand succesul echipei sale.
Eseul lui Plante, din ultimul minut, transformat de Hook, a fost tardiv pentru Perpignan, care l-a avut in teren timp de 51 de minute pe inchizatorul Tonita. Newport este lidera in grupa, cu 9 puncte.

Lyon – Toulon 19-26. Lyonezii, fara Manta si Balan, nu s-au putut impune in fata conationalilor de la Toulon, care au castigat cu scorul de 26-19, oferindu-le insa satisfactia gazdelor de a acumula punctul bonus defensiv. Lyon a inscris un eseu, prin Bonrepaux, cu cinci minute inainte de final, prea tarziu insa pentru a intoarce soarta partidei. Tot pentru gazde au mai punctat Loursac, transformare si trei lovituri de pedeapsa, si Sadourny, dropgol. Punctele oaspetilor au venit in urma celor doua incercari semnate de Lovobalavu si Loamanu, completate de Dumora, o transformare si trei penalitati, dar si de Wilkinson, o transformare si o lovitura de pedeapsa.

Cardiff Blues – London Irish 24 – 18. Rugbystul roman Paulica Ion a pierdut al doilea meci consecutiv in cadrul Heineken Cup, cu echipa sa de club, London Irish. englezii s-au inclinat in deplasare, in fata galezilor de la Cardiff Blues, cu scorul de 24-18, cucerind totusi punctul bonus defensiv.
Pilierul roman a fost in teren incepand cu minutul 42.
In celalalt joc al grupei, scotienii de la Edinburgh au castigat fantastic cu 48-47 in fata echipei lui Chabal, Racing Metro 92 Paris, dupa un meci in care fiecare echipa a marcat cate 5 eseuri. Astfel, francezii au reusit o performanta rarisima, cucerind in aceeasi partida doua puncte bonus. Unul pentru marcarea a patru eseuri si unul defensiv, pentru ca au pierdut la doar un punct diferenta. Pe de alta parte, Edinburgh se afla la a doua victorie la doar un punct diferenta, dupa 20-19 cu London Irish, saptamana trecuta.

STADE FRANCAIS 49-3 BUCHAREST WOLVES

 Stade Francais a invins Selectionata Bucurestiului cu 49-3 in etapa a doua din Challenge Cup, un succes fara emotii pentru francezi. A fost 7-0 la eseuri, echipa noastra reusind sa puncteze printr-o singura penalitate transformata de Vlaicu. Evident, Stade Francais trece pe locul 1 in grupa. Urmatorul meci al nostru este pe 11 decembrie, acasa cu Worcester. Sezonul trecut, Stade Francais ne invingea in Hexagon cu 35-7, echipa noastra reusind un eseu prin Lemnaru. De data nu am mai inscris nicio incercare.
 
  Partida a fost dominata de un Stade Francais fara cei mai buni oameni ai ei, Contepomi, Parisse, Sackey, Szarzewski etc, dar cu multi tineri dornici de afirmare.
 
  Prima repriza a fost cu adevarat dificila pentru echipa noastra, care a primit 5 eseuri in 37 de minute, cam un eseu la 5 minute, fara sa inscrie deloc. Singurele noastre puncte au venit in minutul 40 din sutul lui Vlaicu.
 
  Partea a doua a fost mai buna pentru noi, in conditiile in care s-au facut schimbari de ambele parti. Ne-am aparat mai bine si francezii nu au mai inscris decat 2 incercari. Mai mult, am avut si noi o sansa de a marca. Surugiu s-a "strecurat" pe sub 2 aparatori insa a culcat cu o palma inaintea linei de eseu.
 
  Una peste alta, un meci cu scor normal, data fiind diferenta de valoare, chiar si fara Contepomi si compania pe teren. de remarcat faptul ca ai nostri au jucat si s-au "luptat" cu adversarii pana la final, fara sa cedeze prea usor.
 
  Selectionata Bucurestiului ramane cu cele 5 puncte din victoria in fata lui Crociati si se pregateste de al treilea meci al sau, pe 11 decembrie cu Worcester. In cel de-al doilea meci al grupei, Worcester a invins lejer pe Crociati cu 34-3 si a luat bonusul ofensiv. Selectionata Bucurestiului a trecut pe locul 3 in grupa.
 
  Challenge Cup - Etapa a II-a
 
  18 noiembrie: Stade Francais - Bucuresti 49-3
 
  - ora 20:00, Stade Charlety (Paris), arbitru: Luke Pearse
 
  Bucuresti: 15 Vlaicu Florin - 14 Niacsu Ionut, 13 Barbuliceanu Adrian, 12 Dinis Ionel, 11 Apostol Adrian - 10 Florea Ionut, 9 Diaconescu Grigoras - 8 Ianus Daniel, 7 Lucaci Viorel,6 Macovei Mihai (capt) - 5 Danila Marius, 4 Ratiu Cosmin - 3 Nere Nicolae, 2 Radoi Andrei, 1 Baraulea Madalin
  Rezerve: 16 Capatana Marian, 17 Ursache Andrei, 18 Badalicescu Vlad, 19 Munteanu Cristian, 20 Petreanu Bogdan, 21 Surugiu Florin, 22 Fantanaru Florin, 23 Gheara Constantin
 
  Stade Francais: 15. Alex Rokokaro - 14. Francis Fainifo, 13. Morgan Turinui, 12. Jules Plisson, 11. Djibril Camara - 10. Paul Warwick, 9. Byron Kelleher - 8. David Lyons, 7. Pierre Rabadan (capt), 6. Antoine Burban - 5. Gerhard Mostert, 4. Alexandre Flanquart - 3. Rabah Slimani, 2. Laurent Sempere, 1. Olivier Milloud
  Rezerve: 16. Remi Bonfils, 17. Stan Wright, 18. Benjamin Chabert, 19. Scott Lavalla, 20. Arthur Chollon, 21. Jerome Fillol, 22. Julien Arias, 23. Hugo Bonneval
 
  19 noiembrie: Crociati - Worcester 3-34
 
  Clasament
 
  1. Stade Francais 2 2 0 0 72-17 1pbonus 9puncte
  2. Worcester 2 2 0 1 48-26 1pb 5p
  3. Selectionata Bucurestiului 2 1 0 1 37-56 1pb 5p
  4. Crociati 2 0 0 3 10-68 0pb 0p
 
  Rezultate etapa I
 
  Joi, 10 noiembrie: Worcester Warriors - Stade Francais 14-23
 
  Duminica, 13 noiembrie: Selectionata Bucurestiului - Crociati 34-7
 
  Program etapa a III-a
 
  Sambata, 10 decembrie: Crociati - Stade Francais
 
  Duminica, 11 decembrie: Bucuresti - Worcester

joi, 17 noiembrie 2011

Sebastien Chabal

Aflat în topul celor mai iubiţi sportivi din Franţa, Sébastien Chabal nu se identifică cu statutul de persoană publică, populară

"Vreau să fac o poză cu el, să i-o arăt mamei" a fost mărturisirea făcută de tînărul Maxime Médard, considerat speranţa rugbyului francez, atunci cînd a fost selecţionat pentru prima dată în selecţionata "Cocoşului Galic", la sîrşitul lui 2008. Cu el, cu Sébastien Chabal, cel despre care se spune că a atins o cotă de popularitate asemănătoare cu cea a lui Jonah Lomu. "Chabal este singurul star pe care l-a avut rugbyul după Lomu. Au fost şi sînt mulţi jucători mari, dar nici unul nu a ajuns la statutul său. Contează mai puţin dacă echipa sa cîştigă sau pierde, oamenii ştiu că datorită lui Sébastien vor vedea spectacol pe teren", a explicat preşedintele unei renumite agenţii de publicitate.

Destăinuiri neaşteptate
Deşi este cunoscut în toată lumea, contractele de publicitate nu încetează să se înmulţească, iar fenomenul "Chabalmania" a atins cote de neimaginat, mărturisirile pe care le-a făcut în autobiografia publicată la începutul anului au arătat o altă faţă a francezului supranumit "Attila". Sébastien Chabal deschide cartea "Mica mea stea" cu o frază în urma căreia s-au scris multe rînduri: "Nu sînt un rugbyst. Nu sînt nici «Bestia franceză», nici «Omul cavernelor», nici «Hannibal». Sînt doar o persoană mai cunoscută decît înainte să ajung pe teren".

"Sîntem sălbatici"
Provenit dintr-o familie modestă, Sébastien a avut nevoie de două decenii pentru a descoperi pasiunea pentru rugby. La 17 ani, din dorinţa de a fi independent, francezul s-a angajat strungar într-o fabrică. "Mă trezeam de dimineaţă, lucram zece ore pe zi. Nu aveam o altă perspectivă, nici un alt orizont decît cel al uşii de la atelier, eram fără vise, fără idealuri. Totuşi, a fost decizia mea", a explicat Chabal care, în 1999, a întîlnit-o pe viitoarea sa soţie, Annick, "femeia care m-a acceptat aşa cum sînt". "Ne potrivim perfect, amîndoi sîntem nişte sălbatici, 5 ani cît am stat în Anglia nu ne-am făcut nici un prieten, nu am avut viaţă socială. Ne place aşa. Să fim doar noi cu copii, fără să ne intereseze de nimic", a povestit internaţionalul francez.


"Rugbyul m-a făcut să-mi găsesc un loc în viaţă, am prins încredere în mine"
SEBASTIAN CHABAL

"Nu mă consider un sportiv popular, îmi place cum sună, dar sînt departe de a fi numit aşa"
SEBASTIAN CHABAL

CV
Născut pe 3 decembrie 1977, în Franţa
A jucat la: Valence, Bourgoin-Jallieu, Sale Sharks şi Racing Métro
A cîştigat titlul naţional în Anglia, cu Sale Sharks
A debutat la echipa naţională în 2000
Are 62 de selecţii la echipa naţională
A participat la 2 ediţii ale Cupei Mondiale, 2003 şi 2007

miercuri, 16 noiembrie 2011

Lupii joaca la Paris fara Dimofte si Gal

Selectionata Bucurestiului pleaca astazi la Paris pentru meciul de vineri cu Stade Francais din etapa a doua a AMLIN Challenge Cup.

In echipa care a castigat duminica cu Crociati au intervenit doua modificari. Dimofte si Gal, accidentati, au fost inlocuiti in primul XV de Florea si Barbuliceanu.
Pe banca de rezerve apar Fantanaru si Gheara.

Meciul Stade Francais-Bucharest Wolves se disputa vineri la ora 20.00 (ora Romaniei) si este transmis LIVE de Eurosport France.

Stade Francais Paris – Bucharest Wolves
Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 20:00
Stade Charlety, Paris
Arbitru: Luke Pearse

Bucharest Wolves: 15 Vlaicu Florin, 14 Niacsu Ionut, 13 Barbuliceanu Adrian, 12 Dinis Ionel, 11 Apostol Adrian, 10 Florea Ionut, 9 Diaconescu Grigoras, 1 Baraulea Madalin, 2 Radoi Andrei, 3 Nere Nicolae, 4 Ratiu Cosmin, 5 Danila Marius, 6 Macovei Mihai (C), 7 Lucaci Viorel, 8 Ianus Daniel
Rezerve: 16 Capatana Marian, 17 Ursache Andrei, 18 Badalicescu Vlad, 19 Munteanu Cristian, 20 Petreanu Bogdan, 21 Surugiu Florin, 22 Fantanaru Florin, 23 Gheara Constantin

duminică, 13 noiembrie 2011

Bucharest Wolves 34-7 Banca Monte Crociati


Apostol a deschis scorul dupa doua minute de joc, Vlaicu a transformat eseul acestuia si scorul devenise 7-0 pentru Bucuresti.
Vlaicu a majorat scorul cu o lovitura de pedeapsa, cateva minute mai tarziu. Minutul 19 a adus a doua incercare semnata de aripa Apostol. Vlaicu a transformat din nou.

Capitanul Lupilor, Mihai Macovei, a primit galben pentru un placaj inalt. Imediat, italienii au marcat un eseu prin talonerul Carlo Festuccia, mijlocasul la gramada Zucconi reusind transformarea si stabilind scorul pauzei. Lupii 17, Crociati 7.

Tot bucurestenii au marcat primii si in repriza secunda, Vlaicu trimitand printre bete o lovitura de pedeapsa.
Apostol a urmarit un sut inalt trimis de un coleg a cules mingea dintre doi italieni si a inscris al treilea sau eseu. Vlaicu a fost din nou precis.

Abia intrat pe gazaon in locul lui Ratiu, Munteanu a inscris al patrulea eseu al Lupilor. Vlaicu a inchis tabela, Lupii 34, Crociati 7.

Lupii sunt pe primul loc in grupa cu 5 puncte, echipa noastra obtinand si punctul bonus ofensiv.

“Un meci greu pentru mine pentru ca e abia a treia partida ca titular in AMLIN Challenge Cup. Am marcat trei eseuri dar m-au ajutat colegii si am avut noroc. Sper sa jucam la fel de bine si in urmatoarele meciuri si sa obtinem rezultate cat mai bune in acest sezon”, a declarat Omul Meciului, Adrian Apostol.

“A fost un meci foarte interesant. Ca puncte pozitive as pune apararea foarte agresiva a jucatorilor nostri, punctul bonus obtinut, alternarea jocului intre gramada si treisferturi si rabdarea cu care am construit. Am avut 10 minute mai slabe in prima repriza, in care nu am fost lucizi. Gramada nu a functionat cum trebuie la inceputul meciului dar si-a revenit pe parcurs”, a spus Directorul Tehnic al Lupilor, Hari Dumitras.

Italienii au jucat in echipamentul celor de la CSM Bucuresti
Pentru ca au avut probleme cu echipamentul in aeroportul din Bologna si au ajuns in Romania doar cu tricourile de culoare inchisa, italienii au imprumutat tricouri din Romania.
CSM Bucuresti le-a pus la dispozitie tricourile pe care le folosesc in SuperLiga CEC Bank.
FRR multumeste pe aceasta cale echipei bucurestene pentru promptitudinea aratata.

Clasament
1 Bucharest Wolves 1 1 0 0 5 puncte
2 Stade Francais Paris 1 1 0 0 4 puncte
3 Worcester Warriors 1 0 0 1 0 puncte
4 Banca Monte Crociati 1 0 0 1 0 puncte

Wolves – Crociati: 34-7
Stadionul National Arcul de Triumf
Marcatori
Wolves: Apostol – eseu (3); Munteanu – eseu; Vlaicu – transformare (4), lovitura de pedeapsa (2)
Crociati: Festuccia – eseu; Zucconi – transformare

Wolves: 15. Florin Vlaicu, 14. Ionut Niacsu, 13. Csaba Gal , 12. Cristian Dinis, 11. Marian Apostol, 10. Ionut Dimofte, 9. Grigoras Diaconescu, 1. Madalin Baraulea, 2. Andrei Radoi, 3. Nicolae Nere, 4. Cosmin Ratiu, 5. Marius Danila, 6. Mihai Macovei, 7. Viorel Lucaci, 8. Daniel Ianus,
Rezerve: 16. Eugen Capatana, 17. Andrei Ursache, 18. Vlad Badalicescu, 19. Cristian Munteanu, 20. Bogdan Petreanu, 21. Florin Surugiu, 22. Ionut Florea, 23. Adrian Barbuliceanu,

Crociati: 15. Giulio Rubini, 14. Luca Carritiello, 13. Hamid En Naour, 12. Sebastian Damiani, 11. Giovanni Alberghini, 10. Davide Farolini, 9. Jacopo Zucconi, 1. Francesco Pepoli, 2. Carlo Festuccia, 3. Marco Coletti, 4. Lollo Contini, 5. Douglas Fletcher, 6. Mike Van Vuren, 7. Diego Delnevo, 8. Gabriele Cicchinelli,
Rezerve: 16. Andrea Manici, 17. Pardeep Singh, 18. Luigi Milani, 19. Edoardo Ruffolo, 20. Giuseppe Sciacca, 21. Marco Gennari, 22. Federico Magri, 23. Filippo Casalini,

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Stade Francais 23-14 Worcester Warriors

Intr-un meci disputat pe teren britanic, francezii de la Stade Francais s-au impus in fata principalei contracandidate la castigarea grupei, Worcester Warriors, cu scorul de 23-14.

Englezii au inceput excelent si au marcat doua eseuri in primele minute. Fundasul Pennell a deschis scorul in minutul 6, iar aripa Garvey l-a majorat in minutul 12. Tranformarile lui Carlisle au dus scorul la 14-0 pentru britanici, care sperau sa poata tine ritmul partidei. Inaintarea franceza a inceput insa sa toace marunt, iar greselile pe gramada ale gazdelor au inceput sa fie destul de dese.

Eseul francez a intarziat sa apara, mai ales ca pilierul Roncero i-a lasat pe vizitatori in inferioritate numerica, incasand un cartonas galben in minutul 26. Chiar in 14, oaspetii au gasit resurse de a micora diferenta pe tabela, centrul argentinian Contepomi transformand doua lovituri de pedeapsa pana la pauza, in minutele 31 si 41.

In repriza secunda, forma excelenta a transformerului argentinian s-a facut simtita din plin pe tabela, sud-americanul aducand puncte din penalitati in minutele 45, 50 si 57. Gratie tentativelor sale de tinta, francezii au trecut in avantaj, 15-14, insa au continuat sa preseze, iar aripa Sackey a gasit o bresa in apararea “razboinicilor”, reusind o incercare in minutul 61.

Acelasi Contepomi avea sa anuleze punctul bonus decisiv pentru englezi, marcand dintr-o penalitate, cu cinci minute inainte de final.

Stade Francais se impune cu 23-14 in fata celor de la Worcester, obtinand aproape totul din acest joc. Ei sunt lideri in clasament, cu patru puncte, nelasand sansa britanicilor sa acumuleze vreun punct in acest joc. Bucharest Wolves va evolua in etapa a doua a grupei, la Paris, in fata francezilor.

La partida aua sistat 8121 de spectatori.

Worcester Warriors: 15 C Pennell, 14 M Garvey (E Claassens 74), 13 A Grove, 12 D Rasmussen [capt] (A Goode 60), 11 T Arscott, 10 J Carlisle, 9 S Perry (O Frost 74); 1 M Mullan (G Porter 70), 2 A Lutui (E Shervington 60), 3 O Tomaszczyk (T Taumoepeau 55), 4 J Percival, 5 C Gillies (A Balding 70), 6 N Best (S Betty 60), 7 M Kvesic, 8 C Jones

Stade Français Paris: 15 P Williams, 14 P Sackey, 13 F Contepomi, 12 G Tiesi (F Fainifo 62), 11 D Camara; 10 P Warwick, 9 J Fillol; 1 R Roncero (O Milloud 73), 2 A De Malmanche (L Sempere 56), 3 S Wright, 4 T Palmer (G Mostert 71), 5 P Pape, 6 L Tomiki (A Burban 39), 7 D Lyons, 8 S Parisse [capt]

Intr-un alt joc, din grupa B, Toulon a trecut cu 53-22 de italienii de la Petrarca Rugby. Francezii au inscris opt eseuri, acumuland astfel si punctul bonus ofensiv. Semnatarii eseurilor au fost C Loamanu, R Frou, B Lapeyre, B Bonnet, L Chilachava, X Chiocci, A Faosiliva, la acestea adaugandu-se si un eseu de penalizare. Dumora a transformat de cinci ori incercarile coechipierilor, trecandu-si in cont si o lovitura de pedeapsa. S Palmer si A Cavalieri au marcat eseuri pentru oaspeti, iar Hickey a inscris din patru penalitati. Partea a doua a jocului a insemnat detasarea pe tabela pentru Toulon, care la pauza avea un avans de doar 5 puncte, 22-17.

vineri, 11 noiembrie 2011

Selectionata Bucurestiului ii infrunta duminica pe italienii de la Crociati

Staff-ul tehnic compus din Hari Dumitras, Eugen Apjok si Cristian Branescu a ales primul XV cu care vor aborda partida cu Crociati.

Partida va incepe duminica de la ora 15.00 pe Stadionul National Arcul de Triumf.

Tichetele se vor gasi in ziua meciului incepand cu ora 12.00 la casele de bilete de la intrarea in stadion.

Bucuresti: 15 Vlaicu Florin, 14 Niacsu Ionut, 13 Gal Csaba, 12 Dinis Ionel, 11 Apostol Adrian, 10 Dimofte Ionut, 9 Diaconescu Grigoras, 1 Baraulea Madalin, 2 Radoi Andrei, 3 Nere Nicolae, 4 Ratiu Cosmin, 5 Danila Marius, 6 Macovei Mihai (C), 7 Lucaci Viorel, 8 Ianus Daniel
Rezerve: 16 Capatana Marian, 17 Ursache Andrei, 18 Badalicescu Vlad, 19 Munteanu Cristian, 20 Petreanu Bogdan, 21 Surugiu Florin, 22 Florea Ionut, 23 Barbuliceanu Adrian

miercuri, 9 noiembrie 2011

Placaj distrugator


Argentina, integrată oficial în Turneul celor 4 Naţiuni


Socotită cea mai valoroas competiţie de rugby ce se organizează anual, în lume, Tri-Nations va deveni de anul viitor Turneul celor 4 Naţiuni. Pe lângă Africa de Sud, Australia şi Noua Zeelandă, la el va participa şi Argentina, echipa care a impresionat prin joc şi rezultate în ultimul deceniu.

Directorul executiv al SANZAR, Greg Peters, a declarat: "Invitarea Argentinei este un moment important pentru rugby-ul din emisfera Sudică, pentru lumea rugby-ului. Această echipă practică un joc excitant, diferit de cel al celorlalte trei naţiuni, ceea ce va da o nouă dimensiune competiţiei".

Eliminată de Noua Zeelandă (10-33), în sferturile de finală ale ultimei ediţii a Cupei Mondiale, Argentina a fost apreciată pentru evoluţiile sale. "Această echipă merită din plin locul său în cea mai valoroasă competiţie anuală care se organizează în lume", a declarat Steve Tew, preşedintele Federaţiei Neozeelandeze de Rugby.

Argentina a cerut în ultimii ani să fie acceptată fie în Tri-Nations, fie în Turneul celor 6 Naţiuni, însă abia după ce a ocupat locul 3 la Cupa Mondială din 2007 lumea rugby-ului s-a convins că este una de valoare mondială.

marți, 8 noiembrie 2011

Lupii s-au reunit

Lotul selectionatei Bucurestiului s-a reunit luni la Izvorani.Pentru acest stagiu au fost convocati toti cei 38 de jucatori. Componentii echipelor Dinamo si CSM Bucuresti vor ajunge in cantonament astazi, dupa meciurile din Play Out-ul SuperLigii CEC Bank.

Primul meci din acest sezon va avea loc duminica, 13 noiembrie, incepand cu ora 15.00, pe Stadionul Arcul de Triumf, contra italienilor de la Banca Monte Crociati.

Biletele au fost puse in vanzare de luni. Pretul acestora este de 10 lei la Tribuna II si 20 lei Tribuna I si se gasesc in magazinul FRR (luni-vineri, intre 9 si 17).

Meciul nu este televizat.

Lot Bucharest Wolves:

Pilieri: Nere Nicolae (Steaua), Ursache Andrei (Baia Mare), Zapan Petru (Constanta), Dobre Flavius (Bucuresti), Baraulea Madalin (Steaua), Badalicescu Vlad (Dinamo), Boar Remus (Constanta)
Taloneri: Tasca Florin (Dinamo), Radoi Andrei (Baia Mare), Capatana Eugen (Timisoara)
Linia a II-a: Popirlan Valentin (CSM Bucuresti), Munteanu Cristian (Constanta), Ratiu Cosmin (Dinamo), Danila Marius (Baia Mare)
Linia a III-a: Ion Adrian (Dinamo), Lucaci Viorel (Steaua Bucuresti), Mitu Alexandru (Constanta), Petreanu Bogdan (Constanta), Macovei Mihai (Baia Mare), Rus Vasile (Timisoara), Ianus Daniel (Steaua)
Mijlocasi la gramada: Ivan Valentin (Constanta), Surugiu Florin (CSM Bucuresti), Diaconescu Grigoras (Steaua)
Mijlocasi la deschidere: Dimofte Ionut (Baia Mare), Florea Ionut (CSM Bucuresti), Fintanaru Florin (Timisoara)
Centri: Dinis Cristian (Baia Mare), Gal Csaba (Baia Mare), Barbuliceanu Adrian (Dinamo), Gheara Constantin (Constanta), Kinikinilau Paula (Timisoara)
Aripi: Ciuntu Stefan (Baia Mare), Catuna George (Baia Mare), Apostol Adrian (Constanta), Makapelu Lapana (Timisoara)
Fundasi: Vlaicu Florin (Steaua), Niacsu Ionut (Baia Mare)

luni, 7 noiembrie 2011

Marius Tincu: "Trebuie sa schimbam ceva. Din pacate nu toti rugbystii trag in aceeasi directie"

 Va prezentam un interviu cu Marius Tincu, realizat de ProSport. Plecand de la includerea lui Tincu in cea mai buna echipa a Cupei Mondiale, talonerul echipei nationale vorbeste despre rugbyul romanesc, despre ce este si ce ar trebui sa fie, dar si despre planurile sale pentru propria cariera. Merita sa cititi ceea ce spune unul dintre sportivii nostri de top, ale carui cuvinte ar trebui sa ajunga si la urechile mai tinerilor colegi. Cupa Mondiala de rugby din Noua Zeelanda a devenit istorie, insa ecourile ei nu s-au stins. Iar printre cei care continua sa anime valoroasa competitie se numara si un roman: Marius Tincu. Inclus de specialisti in echipa ideala a grupelor, desi Romania s-a intors fara victorie, taloneurul de 33 de ani a primit aprecierea majora: a fost ales de presa britanica in cea mai buna echipa a Cupei Mondiale, alaturi de sase neo-zeelandezi, trei francezi, patru galezi si un australian.
 
  Campion al Frantei cu Perpignan in 2009, singurul roman ce a dat eseu Noii Zeelande, la Cupa Mondiala din 2007, omul meciului cu Scotia, in debutul Cupei Mondiale din acest an si jucatorul roman care s-a regasit in toate clasamentele superlativelor ale competitiei din Noua Zeelanda sunt doar cateva dintre bornele pe care Marius Tincu le-a presarat in cv-ul sau impresionant. Un tip care nu traieste insa din amintiri, dupa cum marturiseste, de o modestie specifica marilor campioni, jucatorul nascut la Vanatori (jud. Iasi) a vorbit despre rugby, familie, sacrificii, laude si dorinte.
 
  Marius, ai fost ales in cea mai buna echipa a Cupei Mondiale. Ce inseamna pentru tine?
 
  Este un lucru pozitiv pentru rugbyul romanesc. Pentru mine e o satisfactie, insa este important ca rugby-ul romanesc sa iasa in evidenta, sa se vorbeasca despre noi de bine. Cred ca Romania are foarte mult de castigat ca imagine, pentru ca se vorbeste de romanul Marius Tincu, nu de jucatorul lui Perpignan sau de Tincu care evolueaza in Franta.
 
  Esti singurul jucator ales in cel mai bun XV care face parte dintr-o natiune "minora"...
 
  E o surpriza. Nu stiu care au fost criteriile intocmirii acestei echipe, insa ce stiu sigur e ca lumea din Noua Zeelanda a apreciat Romania. E adevarat ca nu am avut victorii si nu ne-am indeplinit obiectivul, insa prin ceea ce am aratat in meciul cu Scotia, cred ca ne-am castigat respectul tuturor pentru ca avem o gramada puternica si am fost capabili sa jucam de la egal la egal cu o natiune majora.
 
  Care e cea mai frumoasa amintire din Noua Zeelanda?
 
  Meciul cu Scotia. Tot ce a insemnat acel meci, inainte de a intra pe teren, apoi ce s-a intamplat pe teren si dupa meci. Poate unii dintre baieti nu si-au dat seama despre ce insemnatate a avut acel meci, insa a fost un moment mare pentru noi.
 
  Presa britanica spune ca ori de cate ori vorbesti tu promovezi rugby-ul...
 
  Este normal ca toata viata sa promovez acest sport, el m-a facut sa fiu cine sunt, datorez totul acestui sport, iar toti cei care il practica o fac cu placere si onoare. Sper ca si baietii sa isi dea seama ca au ajuns undeva tocmai datorita acestui sport si sa nu uite niciodata de unde au plecat.
 
  Ziarul irlandez Independent vorbeste despre tine ca despre un erou. Tu te consideri un erou?
 
  Nu, nici gand. As fi un erou daca as putea schimba fata rugby-ului romanesc, pe cand el e tot in suferinta.
 
  Daca ai avea o superputere ce ai face?
 
  As incerca sa schimb mentalitatea tuturor, sa invatam sa dam mai mult pentru rugby, putem face asta, insa nu vrem, preferam sa stam intr-o stare de comoditate, sa ne ocupam mai mult de ce fac altii decat de ce facem noi. Ne place sa criticam, sa protestam, dar rareori cineva vine cu solutii. Apoi as incerca schimba structura rugby-ului, felul in care este organizat. Sunt sigur ca se incearca si acum sa se schimbe ceva, insa nu toti rugbistii trag in aceeasi directie.
De ce se intampla asta?
 
  Pentru ca s-a schimbat mult gandirea, acum toti cer inainte sa dea ceva. Eu intotdeauna am dat si apoi am primit, am primit chiar cat nu ma asteptam, niciodata nu am facut ceva gandindu-ma la ce foloase sau la cat as putea obtine la final. Trebuie sa fii mandru ca joci, sa fii demn de tricoul pe care il porti, sa dai tot ce ai mai bun si la timpul potrivit va veni si rasplata.
 
  Ce crezi ca ar trebui facut ca rugbyul sa revina la ce era odinioara?
 
  Sa fie mai mult promovat in scoli, si sa existe centre de formare in toate judetele, ar trebui mai multi bani investiti.
 
  "De la parinti am invatat sa apreciez munca"
 
  Care e cel mai mare sacrificiu pe care l-ai facut pentru rugby?
 
  Familia mea. Pe tata l-am ingropat in 10 zile si pe mama, batrana si bolnava, o vad o data pe an. Am stiut ce am vrut in viata, am ales ce era mai bine pentru mine, insa e foarte greu ca la 22 de ani sa lasi familie, prieteni si sa pleci in alta parte, sa fii un necunoscut si sa iei totul de la zero. Am avut si multe satisfactii, e drept, insa departarea de familie e cea mai grea.
 
  Marius, vorbesti de parinti. Ce datorezi copilariei tale?
 
  Am crescut la tara, e totul diferit de ce viata au copiii mei, azi. Am avut o copilarie frumoasa, am crescut intr-o familie unita, unde exista mult respect. Mama si tata au muncit pamantul si de la ei am invatat sa muncesc, sa nu fug de munca, sa nu dau inapoi in fata greutatilor, sa stiu ce vreau in viata si sa lupt pentru a realiza.
 
  Ai trei fetite. Cum e Marius Tincu, parintele?
 
  Iubitor. Sunt foarte apropiat de fetele mele, imi place sa stam cat mai mult timp impreuna, sa facem diferite lucruri, sa ne jucam. Majoritatea timpului il petrec in cantonament si atunci cand sunt acasa vreau sa fiu cu ele.
 
  Unde te vezi peste 10 ani?
 
  Grea intrebare. Sincer, nu prea stiu pentru ca sunt la final de cariera, va trebui sa iau niste decizii, insa imi doresc ca familia mea sa fie sanatoasa, oriunde ne-am afla atunci sau orice am face.
 
  E greu sa fii capitan?
 
  Sunt din zodia Berbec, imi place sa conduc, sa iau decizii, sa imi asum aceste decizii. Niciodata nu mi-a fost frica sa ies in fata si sa vorbesc deschis
 Care e diferenta dintre Marius Tincu jucatorul si Marius Tincu capitanul?
 
  Cand nu esti capitan iti vezi numai de jocul tau, insa atunci cand esti capitan trebuie sa ii faci pe toti baietii sa inteleaga, sa traga in acelasi sens, sa le arati calea, sa ii ajuti sa creada in ea.
 
  Spuneai mai demult ca nu traiesti din amintiri. Cum reusesti asta?
 
  Trebuie sa dovedesti de la meci la meci ca esti cel mai bun. Nu te poti gandi la trecut pentru ca risti sa vina altii din urma si sa te depaseasca si te trezesti ca ramai cu amintirile.
 
  Care a fost cel mai greu moment din rugby?
 
  Cand m-am operat de hernia cervicala. Am stat sapte luni si ma gandeam tot timpul ca niciodata nu voi mai putea face sport de performanta.
 
  "Cetatenia franceza nu schimba ce simt"
 
  Ce simti cand se canta imnul?
 
  Multa mandrie si satisfactie. Este greu sa fii acolo, desi sunt multi carora li se pare ca este usor. Ma gandesc de multe ori la cate am lasat in urma si cate am trait ca sa ajung in momentul in care se aude imnul.
 
  De ce nu ai refuzat niciodata nationala?
 
  Pentru ca nu am avut ideea asta ca nu mai vin. Am avut si eu momente de criza, dar intotdeauna satisfactiile au fost mari si am mers mai departe. Nu ii condamn pe cei care nu vin, au si ei problemele lor, trebuie vorbit cu ei si ascultati.
 
  Marius, te consideri un bun roman?
 
  Da. Incerc sa raman cat mai apropiat de tara, ma intereseaza ce se intampla acolo, nu doar in sport, ci in intreaga societate. In plus, de fiecare data in Franta am reprezentat Romania, niciodata nu am ascuns ca sunt roman, am vorbit deschis despre asta si ma mandresc ca vin din Romania.
 
  Cum esti tratat in Franta?
 
  Bine. Eu mi-am cautat tot timpul de treaba, nu am avut probleme, am fost la locul meu. Sunt constient ca sunt si oameni care ma judeca si imi atribuie judecati cu care nu am nicio legatura, insa incerc sa fac abstractie. Realitatea e ca e greu sa traiesti printre straini, e mai usor sa stai acasa, sa nu suferi de nimic, sa ai totul acolo.
 
  Are dubla cetatenie
 
  Cum promovezi tu Romania in Franta?
 
  Vorbesc cu toata lumea, incerc sa le explic ca Romania nu e asa cum se vede acolo. Am colegi care au jucat in Romania si le-au placut Bucurestiul, viata de noapte, atmosfera, mancarea. Lucrurile acestea pozitive trebuie scoase in evidenta.
 
  Ai si cetatenia franceza. La ce te ajuta asta?
 
  Imi este mai usor cu toate formalitatile pe care le am de facut in Franta. Daca nu ai cetatenie, pentru un lucru banal trebuie sa te plimbi destul de mult, pe cand asa e mai simplu. Eu m-am nascut roman si o sa mor roman, un simplu act nu va schimba asta.
 Care este cel mai profesionist antrenor cu care ai lucrat la nationala Romaniei?
 
  Bernarnd Charreyre, pentru ca el lucra pe detalii. Pleca de la ideea ca toata lumea stie rugby si lucra pe chestii de finete, pe sistemul de joc. Multi am progresat cu el, ne-a influentat foarte mult si tot datorita lui multi jucatori au ajuns in Franta, printre care si eu.
 
  Care este cel mai frumos meci cu Romania?
 
  Cel din toamna anului trecut, de calificare la Cupa Mondiala, cu Uruguay. A fost un meci cu 6.000 de spectatori, a venit si mama la meci, apoi la final am aflat ca a nascut si sotia mea. Totul a fost incredibil!
 
  Dar tu ai jucat cu Perpignan si in fata a 50.000 de spectatori...
 
  Uite, vezi, aici gresim noi, ca incepem sa comparam. In Romania au avut o cu totul alta insemnatate acei 6.000 de oameni care au venit sa se ne sustina. Am jucat in tara cu 300 de oameni in tribuna, sau au fost meciuri in care spectatori erau familiile noastre si cativa prieteni. Cand vezi la un meci 6.000 de oameni care au venit sa te incurajeze, e un sentiment urias.
 
  Acest material a aparut in ProSport sub semnatura Mirela Basescu.

vineri, 4 noiembrie 2011

Marc Lièvremont

Comparat cu Domenech, criticat pentru stilul aparte în care gestionează relaţia cu jucătorii din echipa naţională, dar mai ales cu presa franceză, Marc Lièvremont şi-a făcut ieşirea din scenă într-o manieră mai mult decît personală, reuşind să ducă reprezentativa "Cocoşului Galic" pînă în finala Cupei Mondiale.


Chiar dacă jocul elevilor săi nu a strălucit, fiind condamnat că a pus mai presus rezultatele în defavoarea spectacolului, tehnicianul francez nu s-a abătut de la filosofia sa despre semnificaţia rugbyului, iar la final a cules roadele unei strategii numai de el înţelese.

Rugbyul, o religie
Legătura lui cu sportul cu mingea ovală are o istorie lungă, pe alocuri desprinsă din poveştile cu iz romantic. Născut acum 43 de ani, în capitala Senegalului, Marc face parte dintr-o familie în care rugbyul are o însemnătate aparte, fiind ridicat la nivel de artă. Cu încă şapte fraţi şi o soră, toţi practicanţi ai acestui sport, cel mai mare membru al "frăţiei" Lièvremont a avut parte de o educaţie bazată pe dragostea pentru rugby şi pentru muzică. A învăţat să cînte la flaut, însă caracterul şi l-a construit în timpul luptelor pe care le-a dat pe teren. "De-a lungul vremii mi-au fost insuflate trei valori după care mă ghidez şi în prezent: să fiu solidar, să fiu corect şi să-l respect pe cel de lîngă mine. Poate că nu întotdeauna scot în evidenţă aceste aspecte, dar ele sînt cele pe baza cărora am devenit omul de astăzi", a mărturisit Marc Lièvremont.

Adversari în finală
Într-o familie de rugbyşti, inevitabilul s-a produs în 1998, la finalul unui sezon în care Stade Français Paris şi USA Perpignan au ajuns în ultima fază a campionatului naţional, cea în care s-a decis cea mai bună formaţie. Marc tocmai se transferase la parizieni, în timp ce Thomas, fratele cu care avea să cucerească Turneul Celor 5 Naţiuni în acelaşi an sub tricoul "Les Bleus", era unul dintre jucătorii de bază ai echipei din Perpignan. Pe teren, lupta a fost inegală şi decisă în favoarea celor din capitala Franţei, însă adevărata bătălie a fost cea din familia Lièvremont. "Am avut nişte emoţii incredibile. Nici nu ştiam cum să reacţionăm şi ce să facem. Cred că am trăit la o intensitate mai mare noi, cei de acasă, decît ei, pe teren. Nu mă gîndeam că o să ajungem şi la o asemenea situaţie", au povestit Rolland şi Irene, părinţii celor doi.


CE AU FĂCUT FRAŢII LUI MARC ÎN RUGBY
THOMAS: 37 de selecţii la echipa naţională a Franţei
MATTHIEU: campion al Franţei în 1999, cu Stade Toulousain
FRANCOIS: a jucat la echipa USA Perpignan în anii '90
CLAIRE: campioană a Franţei în 2005, cu USAT Toulouges
PIERRE şi LUC (fraţi gemeni): evoluează la echipa Avenir Castanéen

3 titluri de campion al Franţei a cucerit ca jucător, Marc Lièvremont

25 de selecţii a stîrns Lièvremont la echipa naţională

4 ani a fost Marc Lièvremont selecţionerul Franţei

"Este mult prea corect"
Deşi o bună perioadă de timp, fraţii Marc şi Thomas Lièvremont au fost adeversari pe terenul de rugby, între cei doi s-a creat o relaţie specială de-a lungul timpului. În timpul Cupei Mondiale 2011, cînd toată presa îl acuza pe selecţionerul francez pentru jocul prost arătat de echipa sa, Thomas a sărit imediat să-i ia apărarea, spunînd că nimeni nu-i cunoaşte adevărata faţă a fratelui său: "Nu poate să spună negru dacă el gîndeşte că e alb. Este mult prea corect. El vede altfel jocul de rugby, pune pe primul plan echipa şi apoi realizările individuale, de aceea nu înţelege de ce jucătorii nu pot să arate asta pe teren", a explicat Thomas.

miercuri, 2 noiembrie 2011

Graham Henry, a părăsit naţionala All Blacks


Antrenorul Graham Henry a declarat că pleacă de la conducerea naţionalei All Blacks, menţionînd că le mulţumeşte jucătorilor pe care i-a pregătit din 2003 pînă acum.

"Am avut un privilegiu imens de a antrena All Blacks şi sînt foarte mîndru de modul în care această echipă şi-a adus contribuţia la legenda All Blacks, în ultimii opt ani. Sînt în special mîndru să văd cum jucătorii au dezvoltat o atmosferă şi o cultură a jocului, dînd dovadă de un mare profesionalism, cum au ştiut să impresioneze oameni de toate vîrstele, să îi facă să zîmbească. Vreau să le mulţumesc şi să îi felicit pe jucătorii pe care i-am antrenat în această perioadă, în special pe Tana Umaga şi Richie McCaw, cei doi căpitani", a spus tehnicianul în vîrstă de 65 de ani, menţionînd că a refuzat mai multe oferte din străinătate şi că va rămîne în Noua Zeelandă pentru a participa la dezvoltarea rugbyului şi a antrenorilor din această ţară, potrivit mediafax.

Graham Henry are un palmares impresionant în cei opt ani de mandat la conducerea All Blacks: 90 la sută victorii (88 în 103 meciuri), cel mai bun bilanţ al unui antrenor din istoria rugbyului modern, cinci trofee ale Turneului celor Trei Naţiuni (2005, 2006, 2007, 2008, 2010) şi Cupa Mondială de rugby (2011). Favorit pentru a-i succede la naţionala Noii Zeelande este fostul său secund, Steve Hansen

Marius Tincu, in selectionata mondiala alcatuita de The Telegraph

Dupa jurnalistii neo-zeelandezi a venit randul presei britanice sa il elogieze pe capitanul Stejarilor.

Prestigioasa publicatie The Telegraph l-a inclus pe Marius Tincu in XV Cupei Mondiale.
Alaturi de roman, din echipa mai fac parte sase neo-zeelandezi, trei francezi, patru galezi si un australian.

Jurnalistii englezi il considera pe roman “un jucator de clasa atat in teren cat si in afara acestuia, care evolueaza cu rautate si pricepere de fiecare data si care face cunoscut jocul de rugby cu engleza lui nesigura. Publicul din Noua Zeelanda l-a indragit.”

Tincu ii are alaturi in linia I pe campionul mondial Tony Woodcock si pe galezul Adam Jones.

The Telegraph XV: 15 Israel Dagg (Noua Zeelanda), 14 Vincent Clerc (Franta), 13 Conrad Smith (Noua Zeelanda), 12 Jamie Roberts (Tara Galilor), 11 George North (Tara Galilor), 10 Dan Carter (Noua Zeelanda), 9 Mike Phillips (Tara Galilor), 1 Tony Woodcock (Noua Zeelanda), 2 Marius Tincu (Romania), 3 Adam Jones (Tara Galilor), 4 Brad Thorn (Noua Zeelanda), 5 Lionel Nallet (Franta), 6 Jerome Kaino (Noua Zeelanda), 7 David Pocock (Australia), 8 Imanol Harinordoquy (Franta)