marți, 8 mai 2012

Meci de adio pentru Tincu in Top 14

Penultima etapa din Top 14, disputata in acest week-end, a insemnat meciul de adio al lui Marius Tincu, cel care le-a multumit emotionant spectatorilor de la Perpignan, in partida castigata acasa cu Lyon.

Montpellier – Biarritz 21-16. Montpellier si-a asigurat prin acest succes prezenta in baraj. Biarritz, lipsita de cateva piese grele, printre care si Yachvili, a jucat mai mult cu gandul la finala Amlin Challenge Cup. Amorosino a marcat op incercare in chiar primul minut, dupa care Doumayrou a mai inscris odata pentrru gazde. Aripa de culoare, Ngwenyia, a marcat si el un eseu pentru oaspeti, restul punctelor pentru basci venind de la Baby, penalitate si Barraque, doua lovituri de pedeapsa si o transformare. Montpellier a mai marcat prin Bustos Moyano, trei lovituri de pedeapsa si o transformare.

Toulon – Touliuse 25-22. Meci foarte frumos, cu o victorie de moral pentru Toulon. Cele doua echipe s-ar putea revedea in semifinalele campionatului, daca gazdele trec de baraj. Pallison, Roberts si Armitage au semnat incercarile gazdelor, iar pentru campioni a marcat un eseu Clerc. Wilkinson si-a facut datoria, cu doua lovituri de pedeapsa si doua transformari, in timp ce Toulouse si-a ameliorat tabela prin tentativele de tinta ale lui Beauxis, cinci penalitati si o transformare.

Perpignan – Lyon 34-22. Plante, Marty si Chouly au inscris incercari pentru catalani, care au trecut usor de o echipa resemnata cu gandul retrogradarii. Hook a fost foarte bun la buturi, reusind cinci lovituri de pedeapsa si doua transformari. Victoria este cu atat mai pretioasa cu cat ea a fost obtinuta de Perpignan in 14 oameni, Guirado fiind eliminat pentru un placaj periculos, in minutul 24. Tot atunci, pe post de taloner a intrat Marius Tincu, inlocuindu-l pe cel eliminat in distributia catalana. Lyon a reusit un eseu prin Forest, dar si cinci penalitati si o transformare prin Tomamichel, cel care a provocat si eliminarea lui Guirado. Balan a fost titular pe postul de pilier, in angrenajul oaspetilor, fiind inlocuit dupa pauza.

Castres – Clermont 30-19. La adapostul semifinalei, Clermont a jucat relaxat, marcand totusi trei incercari prin Jaques, Sitiveni si Murimurivalu. Doua dintre ele au fost transformate de catre williams. Tot trei eseuri a marcat si Castres, prin Diarra, Evans si Martial. Diferenta s-a facut la tentativele de tinta, unde Teulet a marcat doua lovituri de pedeapsa si trei transformari, iar Bernard o penalitate.

Brive – Bordeaux 9-23. Brive este ca si retrogradata dupa ce a luat bataie acasa de la Bordeaux. Brive a fost slaba in ofensiva, unde nu a punctat decat prin penalitatile lui Swanepoel. Oaspetii in schimb au culcat balonul in terenul advers de tinta prin Connor si LeBourhis, reusind prin Lopez trei lovituri de pedeapsa si o transformare, plus Frazer, o transformare. Florea nu a jucat la oaspeti.

Bayonne – Agen 31-10. Demonstratie de rugby a bascilor, care au marcat trei incercari prin Gerber, Roumiou si Boutaty. Alte puncte pentru Bayonne au fost cele de la Potgeiter, o lovitura de pedeapsa si patru transformari, punctul bonus ofensiv venind dupa un eseu de penalizare. Agen a marcat eseulo de onoare prin Dujin, iar Barnard a inscris o transformare si o lovitura de pedeapsa.

Racing Metro – Stade Francais 19-13. Derby-ul parizian a fost transat de gazde. Raportul eseurilor a fost egal, 1-1, marcatori fiind Descons, respectiv Arias. Wisniewski, cu patru lovituri de pedeapsa si transformare a fost mai bun decat omologul sau Dupuy, care a realizat cu doua lovituri de pedeapsa mai putin. La pauza, gazdele au condus cu 13-10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu