joi, 31 mai 2012

IRB Nations Cup 2012 - LIVE pe GSP TV

GSP TV va transmite LIVE toate cele noua meciuri ale IRB Nations Cup 2012.

Vineri, 08 iunie
Romania v Uruguay – 16.00
Rusia v Italia A – 18:00
Portugalia v Argentina Jaguars – 20:00

Marti, 12 iunie
Portugalia v Italia A – 16:00
Romania v Argentina Jaguars – 18:00
Rusia v Uruguay – 20:00

Duminica, 17 iunie
Rusia v Argentina Jaguars – 16:00
Portugalia v Uruguay – 18:00
Romania v Italia A – 20.00

Biletele sunt disponibile de marti

FRR a pus in vanzare bilete pentru turneul gazduit la Bucuresti incepand de marti. Acestea se gasesc la magazinul din Bulevardul Marasti (de luni pana vineri intre 09.00 si 17.00), in reteaua Diverta sau pe myticket.ro.

Tribuna I: Abonamente valabile pentru tot turneul – 100 lei

Peluza si Tribuna a II-a: Bilete valabile o zi – 10 lei; Abonamente valabile pentru tot turneul - 25 lei

miercuri, 23 mai 2012

La 3 decembrie se trag grupele Rugby World Cup 2015

In 2015, Cupa Mondiala la rugby se va desfasura in Anglia. Cu circa trei ani inainte, in 3 decembrie urmator, la Londra se va efectua tragerea la sorti a celor patru grupe. La competitie vor participa 20 de echipe.

Anuntul a fost facut de International Rugby Board (IRB). De asemenea, se cunosc si formatiile calificate direct, in functie de rezultatele obtinute la editia precedenta, de anul trecut: Noua Zeelanda, detinatoarea titlului, Franta, Australia, Tara Galilor, Africa de Sud, Argentina, Anglia, Irlanda, Italia, Scotia, Samoa si Tonga.

Numele celor douasprezece natiuni mai sus amintite vor fi repartizate in trei urne a cate patru, in functie de pozitia pe care o vor ocupa ele in clasamentul IRB din noiembrie viitor.

Celelalte opt echipe participante vor fi decise in faza preliminara. Pentru a ajunge la Cupa Mondiala, echipa Romaniei trebuie sa ocupe locul 1 sau 2 in editia 2013/2014 a Cupei Europene a Natiunilor. In cazul in care se va clasa pe 3, asa cum s-a intamplat in 2010, nationala noastra va participa la recalificari.

Romania face parte din grupul extrem de restrans al echipelor nationale de rugby care au participat la toate cele sapte editii organizate pana acum, in 1987 ea avand statutul de invitata ca urmare a victoriilor obtinute de ea in fata natiunilor majore, in special contra Frantei.

Marian Burlacu (Adevarul)

Nations Cup 2012: Uruguay, Italia A, Argentina Jaguars, Portugalia si Rusia vin la Bucuresti

A saptea editie a turneului international IRB Nations Cup va incepe la Bucuresti pe 08 iunie. Aceasta este a sasea editie consecutiva care se desfasoara in Romania.

Pe langa tara noastra, la competitie vor participa Uruguay, Italia A, Argentina Jaguars, Portugalia si Rusia. Celelalte doua zile de meci sunt programate pentru 12 si 17 iunie.

Romania va juca cu Uruguay, Argentina Jaguars si Italia.

Turneul va fi transmis de GSP TV. Vom reveni cu programul exact transmisiunilor.

Meciurile se vor disputa pe Stadionul National Arcul de Triumf.

Vineri, 08 iunie
Romania v Uruguay – 16.00
Rusia v Italia A – 18:00
Portugalia v Argentina Jaguars – 20:00

Marti, 12 iunie
Portugalia v Italia A – 16:00
Romania v Argentina Jaguars – 18:00
Rusia v Uruguay – 20:00

Duminica, 17 iunie
Rusia v Argentina Jaguars – 16:00
Portugalia v Uruguay – 18:00
Romania v Italia A – 20.00

joi, 17 mai 2012

Marea dilema a rugby-ului nostru: inaintarea sau treisferturile?

Primele dispute din editia 2012 a SuperLigii la rugby au aratat ca echipele participante se impart in doua categorii. Unele raman adeptele stilului clasic, si anume aceluia in care inaintarea are rolul dominator. Celelalte sunt inclinate sa joace mult mai deschis, punand accent pe treisferturi.

Aceasta este, in opinia mea, o mare dilema a sportului cu balonul oval de la noi. Si nicidecum una de data recenta. In anii 50, de pilda, atunci cand echipele de club din Franta si Marea Britanie efectuau periodic turnee in Romania, iar selectionata Bucurestiului le-a intors vizita acestora, treisferturile noastre ocupau cam aceeasi pozitie ca inaintasii. Deloc intamplator, galezii l-au supranumit pe Penciu, fundasul de atunci al nationalei, “Alexandru cel Mare”.

Prima victorie obtinuta de “stejari” in fata Frantei, 11-5 in 1960, a indus, pe langa bucuria normala dupa un asemenea succes, si teama de esec. Din acest motiv, cred ca antrenorii de atunci ai nationalei au mizat, mai apoi, pe cartea jocului pe inaintare, unul mult mai sigur decat acela pe treisferturi. Este adevarat, aveam pe atunci “gramadari” de talie internationala, iar cei din linia a treia erau capabili sa joace foarte bine şi la mana, dar si cu piciorul – flankerul Viorel Morariu, de pilda, era un foarte bun executant de dropgol, procedeu pe care l-a folosit şi in partidele contra “cocosilor”.

Au urmat alte succese importante, in fata unor echipe de top (Franta, Tara Galilor si Scotia), dar si o infrangere (6-14), la Bucuresti, in 1981, contra Noii Zeelande, in care specialistii au cazut de acord: romanii au una dintre cele mai puternice inaintari din rugby-ul international – contra temutilor All Blacks, de pilda, “stejarii” au avut chiar si un eseu valabil, marcat cu un procedeu necunoscut pana atunci – i s-a spus “berbecul” -, dar nevalidat de arbitrul scotian. Pe de alta parte, tot atunci, Romania avea sa inscrie un eseu Frantei dupa o actiune initiata de Mircea Paraschiv pe partea inchisa.

In ultimele doua decenii, desi am avut şi buni jucatori pe treisferturi – Adrian Lungu, de pilda, a devenit campion al Frantei cu Castres Olympique -, in prim-plan s-au aflat inaintasii. De la Vlad si Branza, Socol si Manta pana la Petru Balan, Tincu si Tonita, ultimii trei devenind, de altfel, campioni cu Biarritz, respectiv Perpignan. Pana si Paraschiv, care excelase pe postul de mijlocaş de gramada, a devenit partizanul jocului pe inaintare – nationala cucerea terenul advers indeosebi prin moluri rulante.

Faptul ca astazi numarul jucatorilor romani din diviziile de elita din Franta si Anglia a scazut considerabil face sa creasca importanta campionatului din perspectiva echipei nationale. Iar tendintele sunt diferite. Dinamo, de pilda, se bazeaza indeosebi pe forta inaintarii. Timisoara, in schimb, pare a inclina spre treisferturi. Dincolo de toate acestea, se observa o incercare a formatiilor din SuperLiga de a nu mai pune rezultatul pe primul plan, ci de a oferi si ceva spectacol. Ceea ce este foarte bine, oamenii venind la rugby nu numai pentru a se bucura de victoria favoritilor, ci si pentru a vedea actiuni de atac purtate cu imaginatie, dar si in mare viteza.

Marian Burlacu (Adevarul)

joi, 10 mai 2012

SuperLiga CEC Bank

FRR si partenerii media au stabilit programul transmisiunilor din etapa Etapa a VII-a a SuperLigii CEC Bank, programata pentru 23 mai 2012.

Etapa a VII-a
23 mai 2012

RCMUV Tim.-CS Poli Agro Iasi – miercuri – 10.00
CS Dinamo-CS U Cluj – miercuri – 10.00 – Rugby TV
CSA Steaua-CSM Stiinta B.Mare – miercuri – 17.00 – GSP TV
RCJ Farul Cta.-CSM Bucuresti – miercuri – 18.00 – Rugby TV

Totodata s-a stabilit ca prima competitie din rugbyul romanesc sa ia o pauza intre 04 iunie si 14 iulie. SuperLiga CEC Bank se reia dupa vacanta de vara cu etapa a IX-a.

De asemenea, etapele de Rugby 7 din SuperLiga CEC Bank vor avea loc pe 13, 20, 27 Octombrie 2012.

Avand in vedere Hotararea Biroului Federal care face referire la stabilirea perioadei de transferuri intersezon pentru SuperLiga si modificarile de program de mai sus, intervalul in care cluburile din primul esalon pot transfera jucatori este 04 iunie si 12 iulie 2012.

Etapa a-X-a
14 iulie 2012

37.CSM Stiinat B.Mare -CSM Bucuresti
38.CSA Steaua-CS Dinamo
39.RCMUV Tim.-RCJ Farul Cta.
40.CS U Cluj-CS Poli Agro Iasi

Etapa a-XI-a
21 iulie 2012

41.CS Dinamo-CSM Stiinta B.Mare
42.RCJ Farul Cta.-CSA Steaua
43.CSM Bucuresti-CS Poli Agro Iasi
44.RCMUV Tim.-CS U Cluj

marți, 8 mai 2012

Meci de adio pentru Tincu in Top 14

Penultima etapa din Top 14, disputata in acest week-end, a insemnat meciul de adio al lui Marius Tincu, cel care le-a multumit emotionant spectatorilor de la Perpignan, in partida castigata acasa cu Lyon.

Montpellier – Biarritz 21-16. Montpellier si-a asigurat prin acest succes prezenta in baraj. Biarritz, lipsita de cateva piese grele, printre care si Yachvili, a jucat mai mult cu gandul la finala Amlin Challenge Cup. Amorosino a marcat op incercare in chiar primul minut, dupa care Doumayrou a mai inscris odata pentrru gazde. Aripa de culoare, Ngwenyia, a marcat si el un eseu pentru oaspeti, restul punctelor pentru basci venind de la Baby, penalitate si Barraque, doua lovituri de pedeapsa si o transformare. Montpellier a mai marcat prin Bustos Moyano, trei lovituri de pedeapsa si o transformare.

Toulon – Touliuse 25-22. Meci foarte frumos, cu o victorie de moral pentru Toulon. Cele doua echipe s-ar putea revedea in semifinalele campionatului, daca gazdele trec de baraj. Pallison, Roberts si Armitage au semnat incercarile gazdelor, iar pentru campioni a marcat un eseu Clerc. Wilkinson si-a facut datoria, cu doua lovituri de pedeapsa si doua transformari, in timp ce Toulouse si-a ameliorat tabela prin tentativele de tinta ale lui Beauxis, cinci penalitati si o transformare.

Perpignan – Lyon 34-22. Plante, Marty si Chouly au inscris incercari pentru catalani, care au trecut usor de o echipa resemnata cu gandul retrogradarii. Hook a fost foarte bun la buturi, reusind cinci lovituri de pedeapsa si doua transformari. Victoria este cu atat mai pretioasa cu cat ea a fost obtinuta de Perpignan in 14 oameni, Guirado fiind eliminat pentru un placaj periculos, in minutul 24. Tot atunci, pe post de taloner a intrat Marius Tincu, inlocuindu-l pe cel eliminat in distributia catalana. Lyon a reusit un eseu prin Forest, dar si cinci penalitati si o transformare prin Tomamichel, cel care a provocat si eliminarea lui Guirado. Balan a fost titular pe postul de pilier, in angrenajul oaspetilor, fiind inlocuit dupa pauza.

Castres – Clermont 30-19. La adapostul semifinalei, Clermont a jucat relaxat, marcand totusi trei incercari prin Jaques, Sitiveni si Murimurivalu. Doua dintre ele au fost transformate de catre williams. Tot trei eseuri a marcat si Castres, prin Diarra, Evans si Martial. Diferenta s-a facut la tentativele de tinta, unde Teulet a marcat doua lovituri de pedeapsa si trei transformari, iar Bernard o penalitate.

Brive – Bordeaux 9-23. Brive este ca si retrogradata dupa ce a luat bataie acasa de la Bordeaux. Brive a fost slaba in ofensiva, unde nu a punctat decat prin penalitatile lui Swanepoel. Oaspetii in schimb au culcat balonul in terenul advers de tinta prin Connor si LeBourhis, reusind prin Lopez trei lovituri de pedeapsa si o transformare, plus Frazer, o transformare. Florea nu a jucat la oaspeti.

Bayonne – Agen 31-10. Demonstratie de rugby a bascilor, care au marcat trei incercari prin Gerber, Roumiou si Boutaty. Alte puncte pentru Bayonne au fost cele de la Potgeiter, o lovitura de pedeapsa si patru transformari, punctul bonus ofensiv venind dupa un eseu de penalizare. Agen a marcat eseulo de onoare prin Dujin, iar Barnard a inscris o transformare si o lovitura de pedeapsa.

Racing Metro – Stade Francais 19-13. Derby-ul parizian a fost transat de gazde. Raportul eseurilor a fost egal, 1-1, marcatori fiind Descons, respectiv Arias. Wisniewski, cu patru lovituri de pedeapsa si transformare a fost mai bun decat omologul sau Dupuy, care a realizat cu doua lovituri de pedeapsa mai putin. La pauza, gazdele au condus cu 13-10.

marți, 1 mai 2012

SuperLiga CEC Bank: Programul meciurilor din luna mai

FRR si GSP TV au stabilit programul meciurilor din SuperLiga CEC Bank pentru luna mai:

Etapa a-V-a
05/06 mai 2012

CS Dinamo-CS Poli Agro Iasi – sambata, 10.00 – RUGBY TV
RCMUV Tim.-CSA Steaua – sambata, 15:00 – GSP TV
CSM Bucuresti-CS U Cluj – sambata, 17.00 – RUGBY TV
RCJ Farul Cta. vs CSM Stiinta B.Mare – duminica, 15:00 – GSP TV

Etapa a-VI-a
12/13 mai 2012

CS U Cluj-CSA Steaua – sambata, 10.00 – RUGBY TV
CSM Bucuresti-CS Dinamo – sambata, 15:00 – GSP TV
CS Poli Agro Iasi-RCJ Farul Cta. – duminica, 10.00 – RUGBY TV
CSM Stiinta B.Mare-RCMUV Tim. – duminica, 15:00 – GSP TV

Etapa a-VII-a
19/20 mai 2012

RCMUV Tim.-CS Poli Agro Iasi – sambata, 10.00 – RUGBY TV
CSA Steaua-CSM Stiinta B.Mare – sambata, 15:00 – GSP TV
RCJ Farul Cta.-CSM Bucuresti – duminica, 10.00 – RUGBY TV
CS Dinamo-CS U Cluj – duminica, 15:00 – GSP TV

CALIFICARI PLAY OFF – PLAY OUT

RETUR

Etapa a-VIII-a
26/27 mai 2012

RCMUV Tim.-CSM Bucuresti – sambata, 10.00 – RUGBY TV
CSA Steaua-CS Poli Agro Iasi – sambata, 15:00 – GSP TV
CSM Stiinta B.Mare- CS U Cluj – duminica, 10.00 – RUGBY TV
RCJ Farul Cta.-CS Dinamo – duminica, 15:00 – GSP TV