Preşedintele FRR, Alin Petrache, şi căpitanii celor opt echipe care fac parte din noul format al campionatului românesc de rugby, SuperLiga, au participat, miercuri, la o conferinţă de presă, în care au salutat schimbarea organizării primului eşalon.
SuperLiga de rugby va conţine opt echipe, care se vor califica în play-off sau play-out. Precedentul sistem al primului eşalon de rugby conţinea 12 echipe. Prima etapă a SuperLigii de rugby este programată să se dispute sâmbătă şi duminică.
Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a precizat că SuperLiga a preluat elemente din campionate puternice ale Europei. "Este un drum nou, foarte important pentru rugbiul românesc. Este un proiect futurist care sperăm să dea mai multă valoare rugbiului românesc. Ne dorim să fie un succes şi să vină la stadion cât mai mulţi spectatori. Ne dorim să avem o SuperLigă frumoasă. Am încercat să luăm ce e bun din campionatele puternice, Franţa, Anglia. Cu siguranţă cred că va fi un proiect de succes. Ne-am dorit să avem un rugby mai omogen, să nu mai existe diferenţe mari de scoruri", a spus Petrache.
Căpitanii celor opt echipe participante în noua competiţie au fost prezenţi la conferinţa de presă alături de reprezentantul partenerului principal al SuperLigii - CEC Bank - Cristian Tudorancea. La conferinţă a fost prezentat şi trofeul care va fi decernat campioanei, căpitanii echipelor participante şi preşedintele FRR pozându-se cu acesta pe stadionul "Arcul de Triumf".
Căpitanul campioanei en-titre Baia Mare, Mihai Macovei, consideră că gruparea la care este legitimat porneşte cu prima şansă la câştigarea SuperLigii. "O să fie o competiţie echilibrată. Au rămas opt echipe apropiate valoric. Cred că echipele vor creşte mai mult în valoare, într-un timp mai scurt, prin acest sistem. Avem prima şansă la câştigarea campionatului, am rămas în proporţie de 98 la sută în aceeaşi formulă. E şi un dezavantaj şi un avantaj că plecăm cu prima şansă noi", a spus Macovei.
Căpitanul vicecampioanei României Steaua, Dănuţ Dumbravă, crede că meciurile vor fi mai echilibrate în acest nou sistem. "Steaua îşi propune câştigarea campionatului şi a cupei. Am rămas o echipă omogenă şi vom putea face faţă unui meci echilibrat în fiecare săptămână", a menţionat el.
Jucătorul celor de la Timişoara, Stelian Burcea, a adăugat că "numărul rugbistilor din fiecare echipă" va fi factorul decisiv în stabilirea campioanei. "Este o idee foarte bună. Vor fi meciuri mai puternice astfel. Cred că diferenţa va fi făcută de numărul de jucători. Pentru Timişoara, obiectivul este calificarea în play-off şi disputarea semifinalei pe teren propriu. Apoi urmează campionatul", a precizat el.
Căpitanul echipei U Cluj, Cristian Săuan, s-a bucurat de reducerea numărului de formaţii participante în primul eşalon al rugbiului românesc: "Este un lucru îmbucurător că s-a redus numărul echipelor, de la 12 la 8. Eu am încredere în acest sistem, competiţia va deveni mai puternică".
Jucătorul echipei Dinamo, Adrian Bărbuliceanu, a declarat că obiectivul formaţiei sale este clasarea în primele patru grupări ale SuperLigii. "Sperăm ca în această nouă ediţie să facem o figură frumoasă. Avem o echipă mai tânără faţă de anii trecuţi şi vrem să ne clasăm în primele patru locuri", a spus el.
Reprezentantul CEC Bank, Cristian Tudorancea, a menţionat că decizia de a deveni partener al SuperLigii a venit ca urmare a succesului avut cu echipa naţională de rugby a României. "Vrem ca acest proiect să sprijine atât echipa naţională, dar şi campionatul intern. Ne dorim să aducem la stadioane cât mai mulţi oameni, care să vadă un spectacol. Am avut satisfacţii deosebite sprijinind echipa naţională de rugby şi ne dorim acelaşi lucru şi pentru SuperLigă", a spus el.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu